Homemade (Baileys) Irish Cream!

Ik ben dol op de zogeheten koffielikeurs. Baileys, Kahlua: het gaat erin als koek likeur! Tijd dus om zelfs eens te gaan experimenteren met deze drankjes. Uit het prachtige ‘Home made Winter’ van Yvette van Boven komt dit recept voor Irish cream. Homemade Baileys dus, alleen mag het natuurlijk niet zo heten. En dan gebruikte ik ook nog eens Schotse whiskey. Het resultaat is behoorlijk pittig, maar dat vind ik wel lekker! In een whiskeyglas met twee ijsklontjes, ‘on the rocks’. Mocht je het wat minder sterk willen dan kun je er nog wat room aan toevoegen.

homemade baileys

Likeur ‘stoken’

De smaak van likeur ‘stoken’ te pakken gekregen? Maak dan ook eens aardbeienlikeur, frambozenlikeur of kaneellikeur!

Homemade Baileys

Wat heb je nodig:

  • 300 ml whisky
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 1 pakje (200 ml) houdbare slagroom
  • 2 el chocoladesiroop (of 1 eetlepel cacao en 1 eetlepel suiker)
  • 1 el oploskoffie of twee zakje espresso poeder

De chocoladesiroop kun je kant-en-klaar kopen (koffiesiropen zoals van b.v. Monin) of zelf maken door 1 eetlepel cacao en 1 eetlepel suiker te mengen met 2 eetlepels kokend water. Goed roeren en af laten koelen.

Doe alle ingrediënten in een kom en mix kort tot alles gemengd is. Giet met een trechter in brandschone (met kokend water schoongemaakte) flessen of flesjes. Bewaar in de koelkast (blijft circa 2 maanden goed). Leuk ook als cadeau met homemade label!

Summary
recipe image
Recipe Name
Homemade Baileys
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge