Home » My happy kitchen leest: culinair reiswoordenboek Spaans

My happy kitchen leest: culinair reiswoordenboek Spaans

Ben je ook zo’n lekkerbek en ga je graag in het buitenland uit eten, maar val je vaak terug op de gerechten die je al kent? Want wat is fricassée de lapin, of pepitoria de gallina? Of wil je weleens wat anders dan spaghetti carbonara of lasagna? Culinair schrijver Onno Kleyn maakte een aantal handige culinaire reiswoordenboeken. Ik bestelde het Culinair reiswoordenboek Spaans, in verband met onze zomervakantie naar Canarisch Eiland La Palma.

Culinair reiswoordenboek

Culinair reiswoordenboek Spaans – wat is het?

Het culinair reiswoordenboek Spaans heeft praktische hoofdstukken over restaurants, streekwijnen en -specialiteiten, allergieën en voedselintolerantie en uitgebreide en up-to-date woordenlijsten. Culinair schrijver Onno Kleyn heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan. Hij schrijft voor vele uitgaven, waaronder de Volkskrant en Delicious. De reiswoordenboeken zijn er voor Frankrijk, Italie en Spanje. Ik betaalde € 6,98 voor dit boekje.

En, is het wat?

Het boekje heeft een handig klein formaat, makkelijk om zo in je (reis)tas te steken. Het grootste aantal pagina’s (102 van de 184) is gewijd aan het woordenboek. Een woordenboek met alleen maar culinaire termen! In Spaans-Nederlands, van abacado (licht zoet, bij wijn) tot zamo (karper). En in Nederlands-Spaans, van aalbessen (grosellas rojas) tot zuurkool (chucrut). Dit boekje gaat zeker mee als we uit eten gaan. Ook handig is een overzicht van alle regionale specialiteiten. Weet dus nu al dat ik op La Palma de mojo verde – groene saus of dip van peterselie of koriander met olie, azijn, broodkruim en knoflook – moet proberen!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*