Home » Hebben! Recepten uit Wenen van Antonia Kögl
recepten uit wenen

Hebben! Recepten uit Wenen van Antonia Kögl

Als ik eerlijk ben vind ik dat er veel kookboeken op de markt verschijnen die weinig toegevoegde waarde bieden. Vaak verbonden aan op dat moment ‘hip & happening’ mensen van internet of tv, bieden ze meestal niet meer als de zoveelste smoothie bowl, bananenbrood of havermoutkoekjes. Gelukkig is daar Recepten uit Wenen van Antonia Kögl. Een boek dat je alleen om de prachtige cover al zou kopen!

recepten uit wenen

Culinaire wandeling

Recepten uit Wenen neemt je mee op een culinaire wandeling door het prachtige Wenen, de hoofdstad van mijn favoriete Oostenrijk. Er zijn twee ‘soorten’ Wenen: het traditionele en het moderne Wenen. De oude tradities van Kaffeehäuser, de Naschmarkt en klassiekers als Wiener Schnitzel, Sachertorte en Kaiserschmarrn. Maar er is ook een modern Wenen, met de beste gastronomische adressen en eigentijdse vertalingen van bewezen klassiekers

recepten uit Wenen

23 districten

Wenen kent maar liefst 23 districten en in het boek vind je niet alleen heerlijke recepten maar ook de lekkerste adresjes in die districten plus het verhaal achter het restaurant en haar eigenaren. Dus als je thuis niet aan de slag wilt of kunt, is dit boek meteen een culinaire reisgids voor Wenen.

recepten uit wenen

Knödl

Als fervent Oostenrijk ganger word ik blij van recepten als knödl, rote grütze, frittaten suppn en marillenknödl. En ik kan niet wachten om de kasnockerln te gaan maken, mijn absolute lievelingsgerecht wanneer ik in Mittersill op vakantie ben. Daar eet ik het met (ontzetttend stinkende) Pinzgauer kaas, maar in dit boek bevelen ze een combi van emmentaler en gruyère aan. Ook lekker!

Recepten uit Wenen

Recepten uit Wenen. Hebben!

De prachtige foto’s, de art-nouveau typografie, de lekkere adresjes en vooral de selectie aan traditionele en moderne recepten maken Recepten uit Wenen tot een boek dat iedereen in de kast moet hebben. Al is het maar om de – naar mijn idee zwaar onderschatte Oostenrijkse keuken – in the picture te zetten.  Op mijn blog vind je overigens een hele categorie ‘Oostenrijkse keuken’!

Recepten uit Wenen
Antonia Kögl
Uitgeverij Good Cook
ISBN: 9789461431820

Hardcover, 272 bladzijde

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*