Home » My happy kitchen leest: Atelier Confiserie

My happy kitchen leest: Atelier Confiserie

Zelf snoep maken heeft iets magisch. Denk maar aan films als Charlie en de chocoladefabriek of de fabels over Luilekkerland. Ik heb al wat pogingen gedaan om zelf snoep te maken, zoals After eight, fudge en bounties. Toen ik dit boek tegenkwam wist ik meteen: dit moet ik hebben!

Atelier Confiserie

Wat is het?

Een boek met bijna 100 recepten voor drop, karamels, marshmallows, marsepein, truffels, chocoladerepen, lollies en nog veel meer! Met stap voor stap uitleg van de technieken voor de bereiding van suiker en uitleg over het temperen, tableren en mouleren van chocolade. Het boek is geschreven door Yasmin Othman en wordt uitgegeven door Uitgeverij Good Cook. Het boek bevat 251 blz en kost € 19,95

Atelier Confiserie: zachte bal stadium

 

En, is het wat?

Eh mouleren, tableren…..laat je niet van de wijs brengen door de ingewikkelde termen. Of de verschillende temperaturen waarop suiker gesmolten moet worden (harde kraak, stevige kraak of harde bal stadium). Alles wordt in het boek duidelijk en met veel foto’s uitgelegd. Wat je in ieder geval nodig hebt: een goede suikerthermometer. Want om de suiker veertig minuten op een constante temperatuur van 149 graden te koken heb je wel iets meer nodig dan een ‘timmermansoog’.

Atelier confiserie: marshmallows

 

Maar heb je die hobbel eenmaal genomen dan gaat er een wereld voor je open! Een wereld van witwollige marshmallows, geurige vanille-aardbeiennougat, zachtzoet turks fruit met rozenblaadjes, kleurige marsepein en knapperige meringue. Ik zou alles wel willen maken!

 
Atelier confiserie: noga

 

Atelier confiserie: snoepschelpen

Op mijn verjaardagslijstje (volgende week zaterdag!) staat nu dus een suikerthermometer, zodat ik snel aan de slag kan. Mijn top 3? Het Turk fruit, de marshmallows en de nougat. De resultaten zie je vast en zeker binnenkort terug op My happy kitchen!

Atelier confiserie: Turks fruit
 
Enthousiast geworden? Je kunt het boek hier meteen bestellen:

* In dit artikel zijn producten gebruikt die ik toegestuurd heb gekregen. Dit beïnvloedt echter op geen enkele wijze mijn persoonlijke mening over een product.

4 Comments

  1. Karin Arends

    Wacht met spanning af 🙂 je krijgt idd meteen zelf zin om ook van alles te gaan maken (en opeten natuurlijk) mmmmm

  2. Het mysterie van de verleiding van zoetigheid…. Ik heb gisteren al het rozewater en de pistachenootjes gekocht voor het Turks fruit!

  3. Hier was ik al benieuwd naar geworden door je verhalen erover maar ziet er inderdaad echt fantastisch uit dit boek! Lijkt me super leuk om zelf snoep te maken, ben nieuwsgierig naar je recepten die je eruit gaat maken! 🙂

  4. Het is echt een aanrader voor de snoepers onder ons!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*