Home » My happy kitchen leest: Groot Aziatisch kookboek
Groot Aziatisch kookboek

My happy kitchen leest: Groot Aziatisch kookboek

Ik ben een groot fan van de Aziatische keuken. Er verschijnen regelmatig recepten uit India, Thailand en Indonesië op mijn bord en op mijn blog. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen deze enorme ‘bijbel’ op de deurmat knalde. Met maar liefst 510 pagina’s is het Groot Aziatisch kookboek een must have in iedere keuken!

Groot Aziatisch kookboek

Groot Aziatisch Kookboek; wat is het?

Het Groot Aziatisch kookboek van Charmaine Solomon is dé culinaire klassieker over de verschillende Aziatische keukens. Alle landen komen in dit boek aan bod: India, Pakistan, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Singapore, Myanmar (Birma), Thailand, Cambodja, Laos, Vietnam, Fillipijnen, China, Korea en Japan. Meer dan 500 pagina’s met authentieke recepten van uitzonderlijke kwaliteit. Met daarnaast uitleg over de basis ingrediënten en kookgewoontes uit deze landen.

Het boek verscheen al in 1976, een tijd waarin we weliswaar wisten hoe een rijsttafel smaakten maar we nog nooit gehoord hadden van gerechten als sushi, pad thai of vindaloo. Deze uitgave is de herziene versie uit 2002, waarin met name de huidige verkrijgbaarheid van verse ingrediënten wordt benadrukt.

Groot Aziatisch kookboek
Auteur: Charmaine Solomon
Hardcover, € 24,99
ISBN 9789021562797
Kosmos Uitgevers


opor ayam

En, is het wat?

Het boek van Charmaine Solomon is een standaardwerk dat iedereen in zijn kast moet hebben staan. Het bevat weliswaar geen foto’s (wat ik normaal gesproken als een groot gemis ervaar) maar daarentegen ontzettend veel recepten en waardevolle informatie. Over hoe het eten opgediend te worden bijvoorbeeld en wat de basis ingrediënten en benodigd keukengerei zijn.

Bij mijn favoriet, de Thaise keuken, vond ik de heerlijke recepten voor Massaman curry en groene curry van eend, maar ook het recept voor de basis de currypasta’s zelf.

Geen idee wat anattozaad of daikon is? In de verklarende woordenlijst wordt alles uitgelegd en wordt eventueel een (beter verkrijgbaar) vervangend ingrediënt aangedragen. Fijn! Het register is uitgebreid en laat je al je favoriete gerechten makkelijk terugvinden. Zoals mijn favoriete Indonesische opor ayam!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

7 Comments

  1. Karin van Dam

    Super zeg jij hebt weer inspiratie genoeg om van alles uit te proberen geniet er van !

  2. Klinkt als een fijn klassieker om in huis te hebben. De prijs valt me mij ook heel erg mee, had meer verwacht voor zo’n dik boek.

  3. Een kookboek zonder foto’s … da’s bijzonder! Dat heeft voor- en nadelen denk ik. Ik ga eens kijken in de biep of ik het een keer kan lenen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*