Home » Tagliatelle al fegato
tagliatelle-al-fegato

Tagliatelle al fegato

Ik heb voor deze blogpost bewust gekozen voor de Italiaanse naam van deze heerlijke pasta, tagliatelle al fegato. Want een kop als ‘tagliatelle met kippenlevertjes’ schrikt – ben ik bang – al snel een hoop lezers af. En dat terwijl het zo ontzettend lekker is! Gewoon een keer proberen dus.

Tagliatelle al fegato

Net als veel ander orgaanvlees zijn kippenlevertjes een beetje het ondergeschoven kindje. Wat mij betreft onterecht. Sinds ik ooit een keer kippenleverparfait (ne pas foie gras) heb gemaakt ben ik verkocht. Alleen hier in huis maak ik er niemand blij mee. Wel met die parfait hoor, maar verder niet. Gelukkig kun je dit gerecht ook makkelijk voor 1 persoon klaar maken (gewoon de hoeveelheden halveren) of je eet het de volgende dag lekker nog een keer.

Belangrijk is de kippenlevertjes goed schoon te maken en alle zeentjes en vliesjes weg te snijden. Even droog deppen met keukenpapier en ze zijn klaar om te bakken. De beste smaakvrienden van kippenlevertjes zijn spek, salie en cognac, en die vind je ook alle drie terug in dit gerecht!

Nog meer overtuiging nodig: kippenlever is goedkoop, mager, bevat veel vitamine A en B12 en heel veel ijzer.

Tagliatelle al fegato

Wat heb je nodig (2 personen):

  • 150-200 gram tagliatelle
  • 250 gram kippenlevertjes
  • 50 gram gerookte spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • paar blaadjes salie
  • scheut(je) cognac
  • creme fraiche, ca. 100 ml
  • peper en zout

Kook de tagliatelle in ruim water met wat zout volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.

Bak in een koekenpan de spekjes uit, zonder boter. Voeg de kippenlevertjes toe en bak rosé in ca. 3 minuten. Doe er de uitgeperste knoflook en gescheurde salieblaadjes bij en bestrooi met peper en zout. Voeg een scheut cognac toe en laat even kort pruttelen.

Voeg de creme fraiche toe en laat nog even kort doorwarmen. Giet de pasta af en roer door de saus.

Summary
recipe image
Recipe Name
Tagliatelle al fegato
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

  1. Karin van Dam

    Ik ben gek op kippenlevertjes dus dit recept ga ik zeker een keer maken.

  2. Ik ben er ook gek op, maar hier in huis maak ik er niemand blij mee helaas. Ik ga ‘m opslaan voor als ik een keertje alleen eet. Thanks!

  3. Kippenlevertjes werden bij ons thuis best vaak gegeten. Het is heel ashkenazisch joods om orgaanvlees te eten of zo 😉 Maar ik maak het zelf nooit! Toch maar eens gaan doen, want het ziet er heel lekker uit!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*