Home » Pasta pesto peperoni e noce

Pasta pesto peperoni e noce

Ik beveel niet vaak een product uit een pakje of zakje aan. Of in dit geval uit een potje. Maar hé, gemak dient de mens, en sommige producten zijn gewoon heel erg lekker. Daarom is mijn slogan ook ‘zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes’. En beveel ik dit keer van harte de nieuwe pasta pesto peperoni en noce van Grand’Italia aan!

Pasta pesto peperoni e noce

Ik heb een heel repertoire aan snelle en makkelijke gerechten voor doordeweeks. Vaak zijn dit pastagerechten. Omdat je er heerlijk mee kunt variëren en iedereen het lekker vindt. Deze pasta is zowel licht pittig als zoet-fris, en heeft een smaak die ook bij kinderen goed in de smaak valt.

Je had ‘m misschien al voorbij zien komen in de Culi news flash van juli. Grand’Italia heeft twee nieuwe pestosauzen, waaronder dus de peperoni en noce. Een pesto van rode en gele paprika’s met een mix aan noten. Een mooie basis voor een snelle en lekkere pasta. Ik heb het nu al een paar keer klaargemaakt (het valt hier thuis nogal in de smaak) en maakte zowel een vegetarische versie (met feta) als met vlees (bacon, altijd bacon..)

Grand Italia pesto peperoni e noce

Het meeste werk zit ‘m in het grillen van de paprika’s. Dit kun je ook ruim van tevoren doen overigens. Of je zet de schaal in de oven en gaat even lekker douchen of borrelen…Het bereiden van de pasta zelf kost je maar 10 minuutjes.

Pasta pesto peperoni e noce

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 400 gram pasta
  • 1 potje Grand’Italia pesto peperoni e noce
  • 2 paprika’s (rood en geel)
  • Handje pijnboompitjes of walnoten
  • Bakje spekreepjes of blokjes feta kaas

Verwarm de grill (of oven) voor op 200 graden. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal. Bespray of bestrijk met een beetje olijfolie en zet een half uur onder de hete grill.

Haal uit de oven en bedek de schaal met aluminiumfolie (pas op, heet). Laat zo even een half uur staan, het velletje komt dan gemakkelijk los. Ontvel de paprika’s en snijd in smalle repen. Doe je dit eerder op de dag, bewaar dan de paprikareepjes in een afgesloten bakje in de koelkast.

Bak de spekreepjes uit. Kook ondertussen de pasta beetgaar in kokend water met wat zout. Giet de pasta af en roer de pesto er door. Meng er de paprikareepjes, pijnboompitjes en de spekreepjes of blokjes feta door.

Eet smakelijk!

Voor dit recept heb ik producten toegestuurd gekregen (en inmiddels zelf al meerdere malen gekocht!) Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*