Home » (Zon)ovengedroogde tomaatjes

(Zon)ovengedroogde tomaatjes

Op het geweldige blog van Koken met Karin kwam ik dit recept voor ovengedroogde tomaatjes tegen. Bij gebrek aan Italiaanse zon drogen wij onze tomaatjes in de oven. Naar het schijnt doen ze dat zelfs ook zo in Italië. Niks zongedroogd dus. Maakt niet uit, als het maar lekker smaakt! Zo maak je gedroogde tomaatjes uit de oven.

Ovengedroogde tomaatjes

Ovengedroogde tomaatjes

Wat heb je nodig
  • 1 bak tomaatjes
  • Scheut olijfolie
  • Paar takjes verste tijm
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper

Gebruik het liefst smaakvolle, kleine, tomaatjes, bijvoorbeeld romaatjes of mini pruimtomaten. Snijd ze in de lengte doormidden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven. Bestrooi met zout, peper en tijmblaadjes. Besprenkel met een dun straaltje olijfolie. Zet in de oven en zet die aan op 100 graden, je hoeft niet voor te verwarmen. Wacht ca. anderhalf uur.

Ovengedroogde tomaatjes

Lekker door de (pasta)salade, met mozzarella op een broodje, in een omelet, door de pasta etc.

Cadeau doen of bewaren

Wil je ze bewaren of – in een leuke weckpotje – cadeau doen? Doe ze in een brandschone pot (even uitspoelen met kokend water – met wat extra tijm ertussen en giet er zoveel olijfolie bij tot ze onderstaan. Je kunt er eventueel nog wat kappertjes aan toevoegen. Dit is 2 tot 3 weken houdbaar en de olie kan na afloop nog gewoon in de sladressing.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*