Foodblogswap: open lasagne met zalm en rivierkreeftjes

De tijd vliegt, het is al weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap*. De leukste manier om nieuwe gerechten uit te proberen! Deze maand kreeg ik beproefd.nl toegewezen. In eerste instantie even schrikken. Want koken van de blog van een culinair journalist/sommelier/vinoloog, ga er maar aan staan!

Open lasagne met zalm

Maar al rond kijkend kwam ik gelukkig genoeg ‘uitvoerbare’ recepten tegen! Het leuke van het blog van Jolande is dat zij ieder recept niet alleen voorziet van een passend wijn advies maar ook van begeleidende muziek.

Mijn oog viel al snel op deze zogenaamde open lasagne. Een open lasagne gaat niet in de oven maar stel je samen op een bord met gekookte vellen verse lasagne. Dat wilde ik altijd al een keer maken! Ik verving de courgette door frisse erwtjes, liet de kabeljauw achterwege en paste hier en daar de hoeveelheden aan. Zo ontstond mijn versie van de open lasagne met zalm en rivierkreeftjes.

Dit recept is voor twee personen (grote eters) of vier kleine eters. Halveer in het laatste geval voor het koken de lasagne vellen in de breedte. Ik liet dit keer de dille weg, mijn negenjarige wil geen ‘gras op zijn eten’. Maak ook eens deze open lasagne met gegrilde paprika, forel en hüttekäse!

Open lasagne met zalm en rivierkreeftjes

Wat heb je nodig (2 personen)

  • Zes verse lasagne vellen
  • 250 ml crème fraiche
  • 1 eetlepel mosterd
  • 150 gram gerookte zalmsnippers
  • 150 gram rivierkreeftjes
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • zout/peper
  • Dille (naar wens)

Breng in een pannetje de crème fraiche met de mosterd zachtjes al roerende aan de kok. Voeg de zalmsnippers toe. Breng op smaak met zout en peper.

Blancheer de erwtjes ca. vier minuten in kokend gezouten water. Giet af en voeg toe aan de zalmroom.

Kook de lasagne vellen in vier minuten gaar en giet voorzichtig af. Verwarm ondertussen de borden even voor (ik leg ze meestal in een afwasbakje met heet water en haal ze er vlak voor gebruik uit en droog ze af).

Leg op elk bord een lasagnevel, een schep roomzalmsaus en een paar rivierkreeftjes. Dek af met een lasagnevel. Herhaal met een laag saus en kreeftjes, dek af met een derde vel. Schep er de laatste saus op en decoreer met rivierkreeftjes en dille (naar wens).

* De foodblogswap is een maandelijks initiatief van de Facebook groep Foodbloggers. Iedere 1e week van de maand krijg je een blog toegewezen waarvan je mag gaan koken. De laatste week van de maand zet je jouw versie van het recept op je eigen blog

Summary
recipe image
Recipe Name
Open lasagne met zalm en rivierkreeftjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

6 Comments

  1. Haha gras op je eten, zo leuk! Dille is ook niet mijn favoriet, meestal vind ik het 'zonde' van de vis hoewel 'ie in bepaald dressings wel weer erg lekker kan zijn. Deze open lasagne ziet er verrukkelijk uit 🙂

  2. En? smaakte jouw variant ook lekker? Leuk dat je dit gekozen hebt van mijn blog! Het origineel kan ik ook aanbevelen: http://beproefd.nl/zomerse-lasagne-met-vis-rivierkreeftjes-en-courgettela-segreta/
    Welke wijn heb je erbij gedronken?

  3. Koriander wil hij ook al niet, zo jammer. Maar sommige dingen moet je ook leren eten denk ik, als kind lustte ik ook dingen niet waar ik nu dol op ben

  4. Een chardonnay van een Chileens huis, weet ff niet meer welke (geen dure hoor). Smaakte er in ieder geval prima bij

  5. Oooh, dat klinkt lekker!

  6. Dat was het zeker Anne! En ook nog eens heel eenvoudig te maken, ook niet verkeerd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge