Home » Open lasagne pastasalade met hüttenkäse, gerookte forel en paprika

Open lasagne pastasalade met hüttenkäse, gerookte forel en paprika

Samen met de andere ‘insiders’ van Uit Pauline’s keuken ging ik onlangs aan de slag met de Hüttenkäse uitdaging. De opdracht? Maak een gerecht met de aan jou toegewezen producten. Daarnaast mocht je nog een tweede recept aanleveren, uiteraard met gebruik van hüttenkäse en onder het motto #lekkerlicht. Vandaag mijn tweede gerecht: een open lasagne pastasalade!

Open lasagne pastasalade

Met de producten die ik kreeg toegestuurd – panini-broodjes, tonijn en hüttenkäse – maakte ik een lightversie van het klassieke tuna melt broodje.

Voor het tweede recept wilde ik graag wat verrassender en verfijnder uit de hoek komen. Deze open lasagne pastasalade is heerlijk voor op een zomerse avond. Je staat namelijk echt niet langer dan 10 minuten in de keuken. De smaken combineren heerlijk met elkaar en door het gebruik van de hüttenkäse is het ook vriendelijk voor je figuur.

Open lasagne pastasalade

Wat heb je nodig (2 personen):

 • 3 verse lasagnevellen
 • bakje hüttenkäse 200 gram
 • Geraspte mierikswortel
 • Twee eetlepels crème fraiche
 • 125 gram gerookte forel
 • Gegrilde paprika (uit potje of zelf gegrild)
 • Pijnboompitjes
 • Zout/peper

Halveer de lasagnevellen in de breedte met een schaar. Kook de lasagevellen in ca. 3 minuten gaar in kokend water met wat zout. Spoel af onder stromend koud water en laat even uitlekken. Meng in een kommetje de hüttenkäse met de creme fraiche en geraspte mierikswortel naar smaak (gewoon even proeven, ik gebruik ongeveer 3 theelepels). Breng op smaak met zout en peper. Laat de gegrilde paprika uitlekken. Snijd of scheur de forelfilets in stukjes.

Leg op ieder bord een lasagnevelletje. Schep hierop wat van het hüttenkäse-mengsel, wat stukjes forel, paprika en pijnboompitjes. Herhaal nog twee keer.

Eet smakelijk!

4 Comments

 1. Wat heb je er een onwijs leuk en verrassend gerecht van gemaakt! Ziet er prachtig uit 🙂

 2. Dit ziet er heerlijk uit! 🙂 Misschien dat ik binnenkort ook maar weer eens lasagne ga maken.

 3. Dank je wel, lief!

 4. Zeker doen, ideaal zomergerecht!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*