Flammpasta

Geïnspireerd door de orginele Duitse Flammkuchen maakte ik afgelopen week dit heerlijke pastagerecht. Mijn zoontje – oh wat ben ik gezegend met een kind dat alles eet en lekker vindt – doopte dit gerecht spontaan Flammpasta. We houden ‘m erin! Een lekker herfstachtig pastagerecht. Serveer bijvoorbeeld met een rucolasalade met gebakken champignons, walnoten en stukjes oude of blauwe kaas.


 Flammpasta


Wat heb je nodig (twee personen)

  • 200 gram tagliatelle
  • 3-4 flinke uien
  • Olijfolie of roomboter
  • 200 gram spekreepjes
  • Bakje crème fraiche 200 ml.
  • Zwarte peper (versgemalen)

Snij de uien fijn. Bak de uien in olie of boter eerst op een middelhoog vuur glazig totdat zoveel mogelijk vocht verdampt is en daarna hoger zodat de uien lekker bruin worden en gaan karamelliseren. Blijven roeren, de uien mogen niet verbranden. Dit duurt minstens 20 minuten.


Uien en spek bakken

Bak de spekreepjes uit in een andere pan. Kook de tagliatelle in kokend water beetgaar. Wanneer de uien lekker bruin en zoet zijn voeg je de uitgebakken spekreepjes en crème fraiche toe. Even doorwarmen, verse peper en de tagliatelle toevoegen.

Ook leuk om te lezen:

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge