Chili con carne ovenschotel uit Leuke Recepten

Chili con carne ovenschotel uit Leuke Recepten

Op een persreis naar Cyprus ontmoette ik het leuke stel Sandra en Eric Waterschoot. Ik was onder de indruk van het megabereik wat zij hebben met hun site Leuke Recepten. Maar vooral was ik onder de indruk van hoe sympathiek, lief en bescheiden dit echtpaar is. Hun harde werk is nu eindelijk bekroond met een eigen kookboek, en ik mag die vandaag reviewen en deel het recept voor een heerlijke chili con carne ovenschotel.

Leuke recepten – de website

Sandra & Eric zijn getrouwd en wonen samen met hun hondje Payo in Eindhoven. Eind 2011 begonnen ze als hobby LeukeRecepten.nl. Inmiddels inspireren ze zo’n 3 miljoen bezoekers per maand (!!!!!!) met makkelijke en verrassende recepten. Sandra bedenkt en kookt de recepten en Eric zet ze op de foto. Wat een mooie en smakelijke samenwerking!

leuke recepten

Leuke Recepten – Het kookboek

Net als de insteek van hun website bevat ook dit kookboek makkelijk te maken recepten. Maar niet minder smakelijk. Elk recept bevat een duidelijk uitleg en, ook niet onbelangrijk: maak je met ingrediënten die je gewoon bij je supermarkt om de hoek kunt kopen. Leuk in dit kookboek is dat ze van veel basisrecepten steeds verrassende varianten toevoegen. Zo levert het basisrecept wraps met gehakt en verrassend alternatief in de vorm van een Italiaanse wraptaart met mozzarella.

En van het basisrecept voor chili con carne geven ze ook het recept voor vegetarische chili sin carne en een originele ovenschotel met pasta! Ik paste in dit lekkere recept alleen de kruidenmix wat aan (meer chilipoeder!) en gebruikte koriander in plaats van peterselie.

Het boek “Leuke recepten” is hardcover, bevat 175 blz en meer dan 100 recepten.

Chili con carne ovenschotel uit Leuke Recepten

Chili con carne ovenschotel

Wat heb je nodig (4-5 personen):

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olie
  • 500 gram gehakt
  • 3 eetlepels kruidenmix voor chili con carne (zie recept hieronder of kant-en-klaar)
  • 2 paprika’s (ik gebruikte een rode en een gele)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 200 ml. gezeefde tomaten (passata)
  • 450 gram kidneybonen (uitgelekt)
  • 140 gram mais (uitgelekt)
  • 250 gram pasta (ik gebruikte rigatoni)
  • 250 ml crème fraiche
  • 75 gram geraspte kaas
  • Peterselie of koriander (naar smaak)

Voor de chili con carne kruidenmix (hiermee maak je ongeveer de drie benodigde eetlepels):

Ingrediënten

  • 1 theelepel komijn (djinten)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • peper en zout naar smaak

Meng alle ingrediënten voor de kruidenmix en zet apart. Snipper de ui en bak deze kort met wat olie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de kruidenmix toe en bak nog even mee. Snijd de paprika’s in stukjes en bak een paar minuten mee. Voeg nu de tomatenpuree, gezeefde tomaten en tomatenblokjes toe en laat de saus 10 minuutjes pruttelen. Doe de bonen en de mais erbij en laat nog 10 minuten staan.

Kook ondertussen de pasta beetgaar en verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep de gekookte pasta door de chili con carne. Doe de helft in een (ruime) ovenschaal. Schep hier wat lepels crème fraiche op. Doe de andere helft erop en schep op de bovenkant ook weer wat hoopjes crème fraiche. Bestrooi met de kaas en bak de ovenschotel gaar in de oven in 20 minuten. Bestrooi voor serveren met fijngehakte peterselie of koriander.

Bewaar het recept voor chili con carne ovenschotel op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Chili con carne ovenschotel
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*