Home » Restaurants in en rond Mittersill Oostenrijk
restaurants in en rond Mittersill

Restaurants in en rond Mittersill Oostenrijk

Al meer dan 25 x ben er ik geweest, en zal er zeker ook nog wel vaker komen: het plaatsje Mittersill, in de provincie Salzburgerland in Oostenrijk. En omdat wij op vakantie traditiegetrouw iedere avond uit eten gaan ben ik wel zo’n beetje in ieder restaurant in en rond Mittersill geweest. Ga jij dit jaar die kant op? Ik deel de beste tips voor restaurants in en rond Mittersill.

Restaurants in Mittersill

Meer lezen over Mittersill? Wij vieren er vaak vakantie op de boerderij. Er is onwijs veel te doen in de omgeving, ik schreef er meerdere artikelen over (zoek op: Salzburgerland).

Restaurants in en rond Mittersill:Heitzmann

Heitzmann

Aan het stadsplein vind je restaurant Heitzmann, bij ons vooral geliefd vanwege de heerlijke diepe tuin achter het restaurant. Prima eten, zowel typisch Oostenrijkse gerechten als steaks & curry.

Restaurants in en rond Mittersill:Konditorei Pletzer

Konditorei Pletzer

Trek in een klein (lunch) hapje, gebakje of een heerlijke ijscoupe? Neem dan vooral plaats binnen of in de tuin van Konditorei Pletzer. Het is nog moeilijk kiezen uit de vele gebaksoorten, softijs in dagelijks wisselende smaken of schepijs. Op de kleine kaart kan ik de gevulde aardappel uit de oven aanbevelen!

Restaurants in en rond Mittersill:Gasthof Post

Gasthof Post

Vlakbij station Mittersill vind je Gasthof Post. Met Wiener Schnitzels groter dan je bord, forel en meer lokale lekkernijen!

Restaurants rond Mittersil

Meilinger Alm

Een kleine berghut (plaats voor maximaal 18 personen) met een kleine kaart. Maar met een groots uitzicht! Vlakbij de prachtige hintersee vind je op 1300 meter hoogte Meilingeralm. Heerlijke typische Oostenrijkse kost, neem vooral de hertenbiefstuk!

Restaurants in en rond Mittersill: Oberkrammern

Oberkrammern Alm

In Hollersbach, net buiten Mittersill, vind je restaurant Oberkrammern Alm. Het is even zoeken, maar gelukkig staan er bewegwijzeringsborden. Je kunt hier zowel binnen als buiten zitten en genieten van vooral typisch Oostenrijkse gerechten als pinzgauer kasnocken, Wiener schnitzel en Tiroler Gröstl.

Restaurants in en rond Mittersill: Gamsblickhutte

Jausenstation Gamsblickhutte Hintersee

Bij mijn meest favoriete plekje op aarde – de Hintersee – vind je deze kleine hut. Na een heerlijke wandeling ga je hier zitten om – met het prachtige uitzicht rondom  (zie ook de foto boven dit artikel) – te genieten van kaspressknödel soep, kaiserschmarrn of een kop koffie met apfelstrudel. Hemel op aarde!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*