Home » De mooiste autoroutes in Salzburgerland en Tirol
autoroutes in Salzburgerland en Tirol

De mooiste autoroutes in Salzburgerland en Tirol

Niets leuker als toeren met de auto door de prachtige Oostenrijkse bergen. Over passen, hochstrassen of panoramastrassen. En onderweg stoppen bij een terras voor een heerlijk bord kaiserschmarnn, een bratwurst of een koel glas Almdudler. Ik geef je de mooiste autoroutes in Salzburgerland en Tirol.

Autoroutes in Salzburgerland en Tirol

autoroutes in Salzburgerland en Tirol - gerlospas

Gerlospas

De Gerlospas verbindt de deelstaat Salzburg met Tirol. De pas ligt op zo’n 1500 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht op de waterval van Krimml. Er zijn twee passen. De oude pas (sinds 1630) loopt van Wald im Pinzgau naar Gerlos. In de winter kan de pas gesloten zijn. De ‘nieuwe’ pas (sinds 1962) loopt van Krimml naar Gerlos en kost € 6,50 (dagkaart)

Autoroutes in Salzburgerland en Tirol

Staller Sattel

Deze pas verbindt twee landen: het Oostenrijkse Tirol met het Italiaanse Zuid-Tirol. De route begint in het plaatsje St. Jacob. De route wordt op een gegeven moment zo smal dat er maar vanaf één kant verkeer mogelijk is. Elk half uur wordt het verkeer vanaf beide kanten om beurten over de pas geleid. De route is prachtig en gaat o.a. langs de Obersee. De pas eindigt in het Italiaanse Olang. De weg is tussen november en mei gesloten.

Grossglockner Hochalpenstrasse

De hoogste autoroute (2505 meter!) van Oostenrijk is natuurlijk de Grossglockner hochalpenstrasse. De 47,8 kilometer lange tolweg verbindt de Oostenrijkse deelstaten Salzburg (vanaf Zell am See) met Karinthië (Heiligenblut). Elke van de 36 bochten biedt weer een nieuw en schitterend uitzicht. Helemaal bovenaan heb je een spectaculair uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de 3798 meter hoge Gross Glocker. Check de website om te zien of de pas geopend is (vanaf ca. half mei).

Dagkaart kost € 26,50

Autoroutes in Salzburgerland en Tirol

Zillertaller höhenstrasse

Op het hoogste punt van de Zillertaller Hohenstrasse (2.020 meter) heb je een prachtige uitzicht op de Zillertaler Alpen (Tirol). Onderweg zijn er voldoende restaurants en berghutten voor een culinaire pauze. De weg (gebouwd begin jaren 60) is zo’n 50 kilometer lang en is vanuit vijf plaatsen toegankelijk: Hippach, Zellberg, Aschau, Ried en Kaltenbach. Geopend – afhankelijk van de sneeuwval – tussen half mei en eind oktober.

Dagkaart kost € 8,00

Autoroutes in Salzburgerland en Tirol

Kitzbüheler Horn panoramastrasse

Iets ten noorden van het (superleuke) stadje Kitzbühl vind je deze mooie panoramastrasse. Geopend tussen half mei en begin november leidt een weg van 7,5 kilometer je naar het Alpenhuis op 1670 meter. De perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelingen of bezoek aan de alpenbloementuin. Voor de kinderen is er een o.a. een speeltuin en een ‘kletterpfad’ (klimpad).

Een dagkaart kost € 16,00, waarvan je 6,00 retour krijgt bij consumptie in het alpenhuis.

Ken jij nog mooie autoroutes in Salzburgerland of Tirol? Deel ze hieronder in de reacties! Meer tips over Oostenrijk lezen?

Oostenrijk vakantieland: must sees in Salzburgerland
De leukste activiteiten met kinderen in Oostenrijk (Salzburgerland en Tirol)
Oostenrijk vakantieland: must sees in Salzburgerland #3
Vakantie op de boerderij in Oostenrijk
Een dagje naar Salzburg
Oostenrijkse keuken

Meer Oostenrijk:

Marco Polo Oostenrijk
Michelin Oostenrijk
Trotter Oostenrijk
Capitool Oostenrijk
ANWB gids
Marco Polo Oostenrijk
Michelin Oostenrijk
Trotter Oostenrijk
Capitool Oostenrijk
ANWB gids
Marco Polo Oostenrijk
Michelin Oostenrijk
Trotter Oostenrijk
Capitool Oostenrijk
ANWB gids

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*