Home » Review: Het kroketloket
Proeverij het Kroketloket

Review: Het kroketloket

Culi stad Den Haag is sinds januari dit jaar weer een hotspot rijker: Het Kroketloket. Amsterdam heeft dan misschien wel de hippe The Avocado Show maar wij hebben een heus Kroketloket! En waar je vooral jonge meiden, hipsters en fit girls blij maakt met een avocadoburger of smoothie, wordt toch gewoon iedereen blij van een kroket?

Het kroket loket

Het Kroketloket

Het Kroketloket is de eerste krokettenwinkel van Nederland. Er worden hier – zoals je wel kunt raden – handgemaakte kroketten gemaakt. En die zijn lekker! Het piepkleine maar gezellige pandje is gevestigd in het centrum van Den Haag. aan de Papestraat 21. Binnen kun je plaatsnemen op smalle banken langs de wand of aan de hoge tafel met barkrukken voor het raam.

Het kroketloket

Originele smaken

Naast de klassieke rundvleeskroket, vind je hier ook kroketten met garnalen, pulled pork, bospaddestoel en truffel, pekingeend, chorizo, kaas en groente. Zo uit het vuistje of op een broodje. Ook staat er een steeds wisselende kroket van de maand op de kaart.

Kun je – net als ik – nooit kiezen? Neem dan een proeverij. Je krijgt dan 6 kleine kroketjes in 3 verschillende smaken. En dan moet je ook nog kiezen uit de verschillende sauzen. Er zijn diverse mosterdsauzen, maar ook mayonaises met truffel, kerrie, paprika of tartaarsaus.

Proeverij het Kroketloket

Proeverij

Ik ging zoals gezegd voor de proeverij. En kreeg Peking eend, pulled pork en bospaddestoel truffel. Stuk voor stuk heerlijke kroketjes, waarbij de Peking eend er voor mij echt uitsprong. Lekker knapperige maar niet te dikke buitenkant, en een goed gevulde, hete binnenkant. Gezellig zittend op een barkruk aan het raam (veel zitplaats is er niet, en rond de lunch is het er echt druk!) zat ik echt even te genieten van dit stukje oerhollands handwerk. Met een Chinese vulling, dat dan weer wel.

Ik kreeg bij de proeverij 2 sauzen, maar moet eerlijk zeggen dat de kroketten wat mij betreft de saus niet nodig hebben. De – ook handgemaakte – sauzen zijn wel erg lekker!

De prijs van een kroket is gemiddeld 3 euro. Prijzig, maar zeker waar voor je geld. Voor een proeverij betaal je 6,50.

Het kroketloket

Papestraat 21
Den Haag
www.hetkroketloket.nl

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

5 Comments

  1. Karin van Dam

    Dit klinkt goed zeg ik ben gek op kroketten dus ga ik zeker proberen

  2. Wat superleuk! Ik houd wel van kroketten en dit lijkt me een grappig proeverijtje om eens te proberen.

  3. Het ziet er sfeervol uit ( het allerbelangrijkst). En hmmm kroketten.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*