Home » Terrassentour Rotterdam

Terrassentour Rotterdam

 

Vandaag een verslag van gastreporter Marisa en fotografe Mounia die voor My Happy Kitchen – op uitnodiging van Miss Publicity – op terrassentour Rotterdam gingen! Op misschien wel de mooiste dag van dit jaar (tot nu toe) maakten zij een dagje kennis met verschillende Rotterdamse eet-en drinkgelegenheden en hun specialiteiten. Lees mee en geniet!

Dudok

 Appeltaart van Dudok

Om 11 uur verzamelen we op Rotterdam Centraal Station waarna we ieder een  citybike kregen om ons de rest van de dag mee te verplaatsen door de Maasstad.

De eerste stop was bij Dudok op de Meent, waar ik de dag kon beginnen met een heerlijke verse jus d’orange en een lekker groot stuk appeltaart (met slagroom!). Dudok – bekend om zijn appeltaart -kenmerkt zich door hun Franse brasseriestijl. Niet alleen in Rotterdam is Dudok populair en bekend (ze verkopen ongeveer 2500 appeltaarten per week) maar hun restaurants zijn ook te vinden in Den Haag, Arnhem en Tilburg.

Martcafé

Dutch Tapies

Na dit vrij heftige ontbijt vervolgden wij onze reis naar Mart Café aan de zijkant van de Markthal naast Station Rotterdam Blaak. In eerste instantie valt Mart Café niet direct erg op maar als je het weet te vinden biedt het een prachtige plek midden in het centrum om naast het stadsgroen plaats te nemen en te genieten van de typische Hollandse gerechten. Niet lang geleden opgezet met de markt als uitgangspunt biedt Mart Café een Down to Earth concept. Tijdens ons bezoek hier werden we verwend met Dutch Tapies: broodjes met scharrelkip, huisgemaakte toostjes met makreelmouse, geitenkaasballetjes, kabbeljauw in een krokant jasje, roggebrood met oude kaasmouse en kippenballetjes. Natuurlijk vergezeld van een glas jonge jenever!

K&B

K&B

Een stevige maar heerlijke hap verder is het nu wel even lekker om op de fiets te stappen en naar de volgende locatie te fietsen. Onze bestemming: K&B (Kantine en Biertuin) in Kralingen. De tuin doet gelijk gezellig aan en het eerste wat opvalt zijn de grote barbecues. Dat belooft veel vlees! En ja, de eigenaar legt uit dat het vlees op de barbecue s’ochtends vroeg een dry rub krijgt met Marrokaanse kruiden en met appelazijn en appel ingespoten wordt om uitdrogen tegen te gaan. Het vlees blijft 12 uur op de barbecue waar het via slow roast klaargemaakt wordt. Deze methode en de kruiden zijn dan ook direct te herkennen wanneer we een stukje rundvlees (onderbuik) te proeven krijgen. K&B (ookwel Kip & Bier genoemd) richt zich voornamelijk op de studenten uit de buurt en is het stoerdere broertje van de volgende locatie: Osteria Vicini.

Osteria Vicini

Mounia
Fotografe Mounia

Deze gelegenheid met een Italiaanse insteek bevindt zich om de hoek. Een plek voor buurtbewoners waar je heerlijke pasta’s kan eten en kan genieten van een goede wijn en/of prosecco. Wij krijgen een prosecco te proeven (geimporteerd door Amfors en afkomstig uit de Alpen net iets boven Venetië).

Osteria Vicini

Een droge en verfijnde prosecco die uitermate goed smaakt tijdens deze warme dag.

De Harmonie

Na Vicini zetten we onze tocht voort richting de Westersingel waar we De Harmonie vinden. Hier worden we in de prachtige verborgen tuin verwelkomd met een vlierbloesemlimonade met granaatappel, spa rood, spa blauw, limoen en citroen. Een echte dorstlesser en bovendien erg smakelijk.

Vlierbloesemlimonade

Bij De Harmonie ligt de nadruk op bloemen die in eigen tuin worden verbouwd. Als gasten werden wij verwend met een prachtig opgemaakt schaaltje met daarin een crème van avocado, aspergebal, zoetzure asperge, mosterd en ham-mouse.Quartier du Port

Quartier Du Port

Na al het lekkers bij De Harmonie kwamen we aan bij de voorlaatste locatie: Quartier Du Port. De enthousiast kok vertelde meer over de locatie en heette ons welkom in de kookstudio waar we mochten proeven van de smaakrijke bouillabaisse en rozemarijnbrood met een rouille van paprika. Du Port bestaat uit zowel uit een restaurant, hotel als bakkerij.

Café Rotterdam

Cafe Rotterdam

Na een prachtige tocht over de Erasmusbrug kwamen we aan bij Cafe Rotterdam waar we de dag afsloten met een gin & tonic, pizza en borrelhapjes.

Marisa aan de Gin & Tonic

Zongebruind, met een volle maag en een goed gevulde goodiebag neem ik afscheid van de anderen en kijk ik terug op en mooie, informatieve en smakelijke terrassentour Rotterdam!

Marisa schrijft ook op haar eigen blog Spraakmakend Rotterdam.

4 Comments

  1. Goede foto's & wat een leuk verslag 🙂 ! Het ziet er echt uit als een geslaagde dag, zelf kon ik ook helaas niet maar heb echt wat gemist zo te zien.

  2. Ik kom bijna nooit in R'dam en als ik er al eens kom, dan weet ik niet waar naartoe omdat ik er natuurlijk niet bekend ben.

    Bedankt voor deze tips, dus!!!

  3. Wij hadden daar moeten fietsen he Eef, het is niet eerlijk 🙂

  4. Altijd handig toch, een lijstje met goede adresjes!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*