Ga terug Email Link
+ servings
Hangop met vijgen

Hangop met vijgen en amandelen

Een eenvoudig maar heerlijk nagerecht!
Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 8 uur
Totale tijd: 8 uur 5 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 1 liter volle yoghurt
  • 2 verse vijgen
  • 1 handje amandelschaafsel
  • honing naar smaak

Aan de slag!

  • Leg een schone natte (en uitgewrongen) theedoek in een vergiet en zet deze bovenop een (beslag)kom. Giet de volle yoghurt in de doek en vouw de bovenkant dicht. Laat in de koelkast tenminste 8 uur uitlekken. Langer mag ook!
  • Schep de uitgelekte dikke yoghurt uit de theedoek en verdeel over vier schaaltjes. 
  • Bak de amandelschaafsel in een droge koekenpan (zonder boter dus) in een paar minuutjes goudbruin. Blijf erbij, het gaat snel!
  • Snijd de vijgen in partjes en verdeel over de schaaltjes. Verdeel er naar smaak honing over en bestrooi met de amandelschaafsel.
Delen op Facebook