Home » Mochi ijskrans
mochi ijskrans

Mochi ijskrans

Mochi-ijs is een dessert gebaseerd op het traditionele Japans gerecht mochi. Ze zijn verkrijgbaar in de lekkerste smaken. Ik maakte er voor de feestdagen deze mochi ijskrans mee.

Mochi ijs

Wat is mochi ijs?

Japanse mochi zijn kleine kleverige bolletjes kleefrijst in allerlei kleren en smaken. Ze worden vooral gegeten met nieuwjaar, ze staan immers symbool voor geluk. Mochi ijs is hiervan afgeleid, het is een soort kleverig soesje gevuld met sorbetijs. Ze zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Je kunt ze onder andere kopen in de grotere Aziatische supermarkten. Van het merk Buono Desserts zijn ze ook verkrijgbaar bij Jumbo of online via Asian foodlovers

Mochi ijs op stokje

Mochi ijs op stokjes

Ik mocht mochi ijs proberen in de smaken mango, durian en lychee. Echte lekkere tropische fruitsmaken, de lychee was mijn favoriet. Je kunt de mochi ijs ook opdienen – gehalveerd – aan stokjes. Zo worden de originele mochi ook vaak geserveerd. Wist je dat mochi zelfs een eigen emoticon heeft?? Mochi ijs is ook leuk om te serveren na een sushi etentje!

Mochi ijskrans

Eetbare bloemen

Voor kerst bedacht ik deze mochi ijskrans. Ik decoreerde de krans met eetbare bloemen, gewoon, omdat ik dat zo mooi vind! Deze bestel je online bij de Eetbare Bloemen Shop. Maar je kunt natuurlijk ook lekkere kerstchocolaatjes (hulstblaadjes, kerstkransjes) of vers fruit gebruiken. Door de mochi ijs bolletjes te serveren als een krans krijg je een prachtig ogende kerstdessert als centerpiece van je tafel.

mochi ijskras

Mochi ijskrans

Mochi ijskrans

Mochi ijskrans

Een mooie kerstkrans van Japanse mochi ijsbolletjes!
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: kerst
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

  • Groot bord of taartschaal

Ingrediënten

  • 10 mochi ijsbolletjes
  • slagroom spuitbus
  • eetbare bloemen of vers fruit of chocolaatjes
  • takjes rozemarijn

Aan de slag!

  • Verdeel de mochi ijsbolletjes in een cirkel rond de schaal.
  • Spuit slagroom tussen de mochi in en decoreer met de eetbare bloemen en takjes rozemarijn. Je kunt ook variëren met vers fruit of (kerst)chocolaatjes.
  • De mochi ijs smaakt het lekkerst wanneer je ze ca. 15 minuten voor serveren uit de vriezer haalt. 
Delen op Facebook

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*