Mochi-ijs is een dessert gebaseerd op het traditionele Japans gerecht mochi. Ze zijn verkrijgbaar in de lekkerste smaken. Ik maakte er voor de feestdagen deze mochi ijskrans mee.
Wat is mochi ijs?
Japanse mochi zijn kleine kleverige bolletjes kleefrijst in allerlei kleren en smaken. Ze worden vooral gegeten met nieuwjaar, ze staan immers symbool voor geluk. Mochi ijs is hiervan afgeleid, het is een soort kleverig soesje gevuld met sorbetijs. Ze zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Je kunt ze onder andere kopen in de grotere Aziatische supermarkten. Van het merk Buono Desserts zijn ze ook verkrijgbaar bij Jumbo of online via Asian foodlovers.
Mochi ijs op stokjes
Ik mocht mochi ijs proberen in de smaken mango, durian en lychee. Echte lekkere tropische fruitsmaken, de lychee was mijn favoriet. Je kunt de mochi ijs ook opdienen – gehalveerd – aan stokjes. Zo worden de originele mochi ook vaak geserveerd. Wist je dat mochi zelfs een eigen emoticon heeft🍡? Mochi ijs is ook leuk om te serveren na een sushi etentje!
Eetbare bloemen
Voor kerst bedacht ik deze mochi ijskrans. Ik decoreerde de krans met eetbare bloemen, gewoon, omdat ik dat zo mooi vind! Deze bestel je online bij de Eetbare Bloemen Shop. Maar je kunt natuurlijk ook lekkere kerstchocolaatjes (hulstblaadjes, kerstkransjes) of vers fruit gebruiken. Door de mochi ijs bolletjes te serveren als een krans krijg je een prachtig ogende kerstdessert als centerpiece van je tafel.
Mochi ijskrans
Een echt recept is het niet, maar dit heb je nodig:
Ingrediënten
- 10 (of zo veel als er op je bord passen) mochi ijs in verschillende smaken
- Slagroom spuitbus
- Eetbare bloemen (of vers fruit of chocolaatjes)
- Rozemarijn takjes
Extra nodig: groot bord of taartschaal
Verdeel de mochi ijsbolletjes in een cirkel rond de schaal. Spuit slagroom tussen de mochi in en decoreer met de eetbare bloemen en takjes rozemarijn. De mochi ijs smaakt het lekkerst wanneer je ze ca. 15 minuten voor serveren uit de vriezer haalt.