Home » Semifreddo van sinaasappel en Licor 43

Semifreddo van sinaasappel en Licor 43

Als kind at ik weleens ijs uit een echte halve sinaasappel of citroen, meestal in Italië. Geweldig vond ik dat. En tegenwoordig kun je ze ook kopen, vaak bij de groothandel. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Zoals deze heerlijke semifreddo van sinaasappel en licor43. Zonder ijsmachine en easypeasy!

Semifreddo van sinaasappel

Semifreddo van sinaasappel

Een semifreddo is een soort half bevroren desserts. De belangrijkste ingrediënten zijn eidooiers, suiker en room. Het heeft de textuur van bevroren mousse. Het grote voordeel? Je hebt geen ijsmachine nodig. Fan van ijs? Maak dan ook eens deze homemade Vienetta!

Licor 43

Om het extra feestelijk te maken voegde ik er een scheutje Licor 43 aan toe. Dat kun je ook vervangen door bijvoorbeeld Cointreau. Of weglaten, als er jonge kinderen mee-eten. 

Semifreddo van sinaasappel

Minder afwas

Groot voordeel? Je hebt minder afwas, want de halve sinaasappels gaan – eenmaal leeg gegeten – gewoon in de GFT-bak! Je moet alleen even goed plannen wanneer je de semifreddo maakt. Hij moet namelijk minimaal 2 uur in de vriezer, maar ook weer niet langer dan 24 uur.

Semifreddo van sinaasappel

Semifreddo van sinaasappel en licor 43

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 3 sinaasappels
  • 1 eetlepel Licor 43
  • 120 gram mascarpone
  • 80 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eierdooiers (M)
  • 85 ml. slagroom

Extra: muffinvorm, handmixer

Halveer 2 sinaasappels en pers ze uit. Het sap heb je niet nodig, bewaar die lekker voor het ontbijt. Snijd zoveel mogelijk de achtergebleven vliesjes weg, zonder de witte schil stuk te maken. Zet de sninaasappelhelften in de holtes van een muffinvorm, zo staan ze stevig.

Rasp de schil van sinaasappel numero 3 (de sinaasappel heb je verder niet meer nodig). Doe de mascarpone, poedersuiker, likeur, vanille-extract en de eierdooiers in een kom en doe hier de geraspte sinaasappelschil bij. Klop dit met de handmixer in ca. 3 minuten glad en luchtig.

Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel deze vervolgens door de sinaasappelmousse. Vul de sinaasappelhelften met het mengsel en zet in de vriezer. Tenminste 2 uur, maar maximaal 24 uur (anders droogt het ijs uit).

Decoreer eventueel met een chocolaatje en/of taartdecoratie en serveer!

Bewaar het recept van semifreddo van sinaasappel en lictor 43 op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Semifreddo van sinaasappel
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Dit was echt een heerlijk nagerecht met kerst! Zoet, fris en heerlijk zacht. Een aanrader 😀

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*