Een lust voor het oog en de smaakpapillen: deze saté van kipgehakt met sereh. Het is best vullend, dus mijn combi met noodles bleek achteraf een beetje teveel van het goede. Serveer met lekkere knapperige sperzieboontjes en wat rijst of nasi.
Saté van kipgehakt met sereh
Wat heb je nodig (2 personen)
- 4 sereh stengels
- 300 gram kipgehakt
- Teentje knoflook
- 1 eiwit
- 1 bosje koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 mespuntje chilivlokken
- Zout
- 50 gram cashewnoten
- Olie
- Zoete chilisaus
Verwijder het buitenste blad van de sereh stengel en snijd eventueel iets bij zodat ze in de grillpan passen. Hak de cashewnoten grof (ik doe ze meestal in een boterhamzakje en sla er op met een hard voorwerp). Snijd het teentje knoflook en de koriander fijn. Kneed het gehakt met het eiwit en de koriander, knoflook, komijn, chilivlokken en cashewnoten.
Dat ziet er heerlijk uit!