Weer een Thais gerecht dat niet al te moeilijk om te maken is maar je met één hap naar Azië brengt, Thaise rode curry. Zo veel verschillende geuren en smaken, zo lekker! Had ik al gezegd dat het een van mijn favoriete keukens is 🙂
Verse kruiden
Ook in dit gerecht is het gebruik van verse kruiden belangrijk. Kaffir limoen blaadjes (ook wel djerek poeroet genoemd) en koriander. Veel koriander. De limoenblaadjes koop je bij voorkeur vers (vaak ingevroren) bij de toko. In de grotere AH’s kun je van het merk Blue elephant ook gedroogde kaffir limoenblaadjes krijgen.
Thaise rode curry
Wat heb je nodig (ca. vier personen):
- Drie eetlepels (35 gram) rode curry pasta (b.v. Blue Elephant) – meer of minder naar smaak
- 400 gram kipfilet
- 400 ml. kokosmelk
- 1 eetlepel suiker
- halve eetlepel vissaus
- 5 kaffir limoen blaadjes
- bakje champignons, in plakjes
- 2 eetlepels rijstolie
- bosje verse koriander
- blikje ananasstukjes
- cashewnoten (naar smaak)
Snijd de kipfilet in dunne reepjes en bak deze snel rondom bruin in een eetlepel rijstolie in de wok. Haal uit de pan en zet even opzij. Verhit opnieuw een eetlepel rijstolie en bak hierin de curry pasta totdat deze gaat geuren.