Thaise rode curry of Chuu chi kai

Weer een Thais gerecht dat niet al te moeilijk om te maken is maar je met één hap naar Azië brengt. Zo veel verschillende geuren en smaken, zo lekker! Had ik al gezegd dat het een van mijn favoriete keukens is 🙂

 
Chuu chi kai (rode curry)
 

Ook in dit gerecht is het gebruik van verse kruiden belangrijk. Kaffir limoen blaadjes (ook wel djerek poeroet genoemd) en koriander. Veel koriander. De limoenblaadjes koop je bij voorkeur vers (vaak ingevroren) bij de toko. In de grotere AH’s kun je van het merk Blue elephant ook gedroogde kaffir limoenblaadjes krijgen.Wat heb je nodig (ca. vier personen):

  • Drie eetlepels (35 gram) rode curry pasta (b.v. Blue Elephant) – meer of minder naar smaak
  • 400 gram kipfilet
  • 400 ml. kokosmelk
  • 1 eetlepel suiker
  • halve eetlepel vissaus
  • 5 kaffir limoen blaadjes 
  • bakje champignons, in plakjes
  • 2 eetlepels rijstolie
  • bosje verse koriander
  • blikje ananasstukjes
  • cashewnoten (naar smaak)

Snijd de kipfilet in dunne reepjes en bak deze snel rondom bruin in een eetlepel rijstolie in de wok. Haal uit de pan en zet even opzij. Verhit opnieuw een eetlepel rijstolie en bak hierin de curry pasta totdat deze gaat geuren. 

Voeg de plakjes champignon toe en bak kort mee. Voeg de kokosmelk, suiker, vissaus en kaffir limoenblaadjes toe en breng aan de kook. Voeg de kip en ananas toe en verwarm nog zo’n 10 minuten op laag vuur. Snijd of knip de korianderblaadjes fijn. Bestrooi op het eind de curry met de cashewnoten en koriander. Serveer met jasmijn- of basmatirijst.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge