Home » Creatief met bladerdeeg: kaas-worstenbroodjes, appelflappen en kaas-pesto vlinders
creatief met bladerdeeg

Creatief met bladerdeeg: kaas-worstenbroodjes, appelflappen en kaas-pesto vlinders

De rubriek My happy kids is terug! Vandaag laat Bodhi (13) zien hoe je met een eenvoudig pakje bladerdeeg uit de vriezer of een rol vers bladerdeeg drie heerlijke hapjes maakt voor als je onverwacht visite krijgt of gewoon zin hebt in wat warms en lekkers. Creatief met bladerdeeg dus voor heerlijke appelflappen, kaas-pesto vlinders en mini kaas-worstenbroodjes.

creatief met bladerdeeg

Creatief met bladerdeeg

Zoals gezegd: het is altijd handig om een pakje bladerdeeg in huis te hebben. Je maakt er bijvoorbeeld eenvoudig deze soepstengels mee. Of nog handiger: een rol vers bladerdeeg in de koelkast. En als je ook nog een blikje kleine knakworstjes en/of een potje pesto in de kast hebt liggen, wat kaas in de koelkast en een appel in de fruitschaal, dan is het helemaal feest. Creatief met bladerdeeg zijn is dan in een handomdraai gedaan. Maak één van deze drie heerlijke snacks! Of gewoon alle drie!

Verwarm de oven maar vast voor (op 225 graden), dan gaan we aan de slag!

creatief met bladerdeeg

Mini kaas-worstenbroodjes

Wat heb je nodig (30 stuks)

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd elk plakje eerst in vijf repen en halveer die vervolgens. Je hebt nu 30 reepjes bladerdeeg. Snijd eventueel ook een plak kaas in iets kleinere reepjes dan de reepjes bladerdeeg. Leg op elk plakje bladerdeeg en plakje kaas en een worstje en rol op. Druk de naad goed dicht (maak een beetje nat) en leg met de naad naar beneden op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Klop het eitje los en bestrijk met een kwastje het bladerdeeg. Bestrooi met sesamzaadjes (hoeft niet, wel leuk). Bak in ca. 15 minuten goudbruin

creatief met bladerdeeg

Appelflappen

Wat heb je nodig (4 stuks)

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 grote appel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kaneelpoeder
  • 1 ei, losgeklopt
  • Extra suiker om te bestrooien

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd diagonaal door. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Meng de blokjes in een schaal met de vanillesuiker en kaneel naar smaak. Doe op vier driehoekjes een flinke eetlepel appelblokjes, bedek met het andere driehoekje en druk de randen aan. Maak met een vork een leuk patroontje aan de zijnkant (en druk het nog eens extra aan). Bestrijk met het losgeklopte ei en strooi er wat kristalsuiker over. Bak in de oven – op een bakplaat met bakpapier – in ca. 15 minuten goudbruin.

Creatief met bladerdeeg

Kaas-pesto vlinders

Wat heb je nodig (ca. 15 stuks)

Bestrijk het bladerdeeg met de pesto (gebruik de achterkant van een lepel) en bestrooi met de geraspte kaas. Rol de bladerdeeg vanaf beide lange zijden op tot het midden. Bestrijk de rollen met het losgeklopt ei en plak tegen elkaar aan. Snijd met een scherp mes in plakjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak in ca. 15 minuten goudbruin.

creatief met bladerdeeg

Summary
recipe image
Recipe Name
Creatief met bladerdeeg: appelflap, kaas-pesto vlinder en kaas-worstenbroodjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 8 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Wini schuster

    De appelflappen die je voor opa en oma had gebakken waren heerlijk bodhi.? Vandaag bakken wij gevuld speculaas staat nu in de oven. En het ruikt al heel lekker bij ons. Tot vanmiddag, liefs van opa Frits en oma Wini.??

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*