Home » 365 dagen happy!

365 dagen happy!

My happy kitchen heeft niet voor niets ‘happy’ in de titel staan. Ik ben van nature een blij en gelukkig mens. Geluk zit voor mij vaak in kleine dingen. Een warm bad, een lief sms’je, narcissen langs de tramrails……

 Afgelopen januari ben ik begonnen met een zogenaamd 365-dagen project. Bij een 365-dagen-project maak je iedere dag ‘iets’ (bijvoorbeeld een foto, een kunstwerkje of een schrijfsel) en dat een heel jaar lang. Door iedere dag even stil te staan bij iets ‘anders dan anders’ creëer je een soort eigen minitraditie.

Op www.365dagenproject.nl vind je een heleboel verschillende projecten. Zoals bijvoorbeeld iedere dag een foto maken van je ontbijt, kind of uitzicht.

In mijn 365 dagen project maak ik een (digitaal) dagboekje waarin ik iedere dag iets benoem wat mij die dag gelukkig heeft gemaakt. Door hier iedere dag even bij stil te staan maak ik mezelf bewust van hoe goed ik het eigenlijk heb. Soms moet ik echt kiezen wat ik ga opschrijven (en soms schrijf ik ook gewoon twee of drie dingen op) en andere dagen moet ik echt even nadenken. Maar er gaat geen dag voorbij zonder klein geluk! En weet je wat het leukste is? Als je eens een momentje hebt dat je ‘down’ bent of het even helemaal hebt gehad, dan geeft het teruglezen van al die kleine geluksmomentjes zo’n enorme opkikker. Wat heb ik toch een leuk leven!

 
Ook een 365-dagen project starten? Doe hier inspiratie op en begin vandaag! Wat leuke voorbeelden:
  • Iedere dag iets nieuws koken (zoals in de film Julia & Julia)
  • Iedere dag iets wegdoen (weggeven, verkopen, weggooien)
  • Een kastje/laatje/ordner per dag (opruimen!)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*