Home » Gummiberen maken
Zelf gummiberen maken

Gummiberen maken

Ik had de siliconen vorm ervoor al een eeuwigheid in huis, en toen ik laatst een onverwacht dagje vrij had ging ik eindelijk eens zelf gummiberen maken! Super leuk en gemakkelijk om te doen.

Haribo gummiberen

Gummiberen zijn in 1922 bedacht door de Duitse Herr Riegel van het bedrijf Haribo (opgericht in 1920). De naam Haribo staat dan ook voor Hans Riegel Bonn (de plaats waar de fabriek gevestigd is). De gummiberen, ook wel goudberen genoemd, zijn het bekendste product van deze beroemde snoepproducent. Hans Riegel noemde zijn gummibeertjes ook wel de ‘dansende berensnoepjes’. Inspiratie hiervoor haalde hij bij de beren die werden gebruikt in het circus.

Zelf gummiberen maken

Gummiberen vorm

De siliconen gummiberen vorm kocht ik voor een prikkie bij Ali Express. De gummiberen die ik op deze wijze maakte zijn natuurlijk niet dezelfde als de snoepjes. Maar ze komen aardig in de buurt en smaken lekker. Ik gebruikte mijn favoriete Jell-O smaak: watermeloen. Die koop je bij expatwinkels of sites met Amerikaanse producten als deze. Maar je kunt ook de Jelly van Oetker gebruiken. Smaak van snoep maken te pakken? Maak dan ook eens noga of marshmallows!

Zelf gummiberen maken

Gummiberen maken

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

Siliconenvorm gummibeertjes

Doe het water in een pannetje en roer hier de neutrale gelatinepoeder door. Voeg nu een pakje gelatinepoeder met smaakje toe. Roer goed en verwarm op een laag vuur voor ca. 5-10 minuten. Tussendoor steeds roeren.

Doe het mengsel in een maatbeker en giet voorzichtig in de siliconenvorm. Laat een paar minuutjes staan en plaats vervolgens in de vriezer. Na ca. 20 minuten zijn je gummiberen klaar! Druk ze voorzichtig uit de vorm.

Bewaar dit recept voor gummiberen maken op Pinterest:

pinterest pin gummiberen

Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf gummiberen maken
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 17 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

21 Comments

 1. Hi,
  20 gr gelatinepoeder ????
  Is dit geen type fout ?

 2. Hoe weet je of je lang genoeg verwarmd hebt? Kun je dat zien aan de structuur?

 3. Ik heb niet voldoende vormen om al het mengsel in 1keer te gebruiken. Kan ik dit even laten staan, vervolgens terug opwarmen & opnieuw gebruiken?

 4. Mieke Smit

  Hallo Anne-Marie
  Ik maak regelmatig mango fruit snoepjes voor mijn kleinzoon van 2 jaar. Heerlijk vindt hij dat. Nu zag ik jouw recept en heb bij Wisch de beertjes vormpjes gekocht. De beertjes staan nu in de vriezer. Maar mijn kleinzoon mag geen melk en nu ik in de app van veilig voedsel dat er melk in zit. Van zijn moeder mag hij ook geen suiker. …. In de vorm van pudding. Ik ga de firma oetker wel bellen morgen. Het zou sneu zijn als hij van mijn snoepjes ziek gaat worden.

 5. Wat een geweldig artikel, bedankt!

 6. Hallo, wat een leuk recept ! Na het proberen merk ik op dat de snoepjes nog hard kleven. Is er een manier om dit tegen te gaan. Ik heb reeds geprobeerd met een “suikerbad” na het opstijven. Maar bloemsuiker smelt en kristal geeft een onaangename structuur in de mond. Alvast bedankt.

 7. Welke neutrale gelatine poeder heb jij gebruikt?

 8. Hallo Anne-Marie!
  Ik wil graag dit recept proberen. Weet je ook hoe lang je ze kunt bewaren?
  Bedankt vast! Groetjes, Jolanda

  • Oef, dat durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen. Ik denk in een afgesloten trommel of bakje in ieder geval wel een paar dagen (het is voornamelijk gelatine en suiker, dus weinig bederfelijke stoffen)

 9. kan dit ook zonder een vriezer te gebruiken?

 10. hoe lang moet je de beertje laten drogen zodat ze niet meer plakken? en hoe precies in de koelkast/Vriezer? en wat is de droog tijd zodat het niet meer plakt?

 11. hi ik heb de beertjrs nu twee keer gemaakt maar is het het idee dat het een soort gellu pidding beertjes worden ??? lijkt totaal niet op een snoepje bij mij. in een zakje brehen ze gwoon als pudding maar ietsie harder?? heb vegan gelatibe van oetkar vd ah gebruijt en yelly pudding aarbijen van de ah

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*