Raffaello bonbons maken

Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap. Iedere maand krijg je (via de Facebookgroep van foodbloggers) een blog toegewezen waarvan je een recept mag klaarmaken. Deze maand was het weer moeilijk kiezen uit al het lekkers dat ik tegenkwam op de blog van Ellouisa Cooking. Omdat ik dol ben op het maken van snoep koos ik uiteindelijk voor de Raffaello bonbons. 


Raffaelo bonbons
Deze populaire bonbons van Ferrero Rocher zijn gemaakt van kokos, dus dat begint al goed! En ze zien er ook nog eens heel leuk uit, zijn makkelijk te maken en leuk om cadeau te doen.

Ik heb niet echt wat aan het recept veranderd, het is gewoon goed zoals het is. Wel heb ik een deel van de bonbons afgemaakt met pure chocolade ipv witte. Je krijgt op die manier meer een soort van bounty ballen. Ook heel lekker!

Mijn Raffaello bonbons waren een beetje groot uitgevallen, het leken haast meer gebakjes dan bonbons! Ik had er dan ook 20 stuks uit het mengsel gerold. Ik zal je aanraden voor 25-30 balletjes te gaan.

Wat heb je nodig (ca. 25-30 stuks Raffaello bonbons):

  • 100 gram kokos + ca. 50 gram voor de garnering
  • Handje cornflakes
  • ½ blikje gecondenseerde melk
  • 2 el fijngemalen amandelen (of amandelmeel)
  • 25 hele hazelnoten of amandelen
  • 150 gram witte of bruine chocolade


Knijp de cornflakes een beetje fijner in je handen en meng met de kokos en de fijngemalen amandelen. Voeg lepel voor lepel de gecondenseerde melk toe totdat je een mengsel hebt waarvan je bolletjes kunt vormen. 


Zet het mengsel een uurtje in de koelkast om op te stijven en draai er vervolgens bolletjes van. Druk het bolletje weer plat en leg er een nootje in. Maak er weer een bolletje van. Leg de bolletjes weer even een half uurtje in de koelkast. 

Raffaelo bonbons in cadeauzakje


Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Doe de kokos in een een schaaltje. Dompel het bolletje eerst in de chocolade en rol het vervolgens door de kokos. Dit gaat het makkelijkst met een vork of gewoon met je handen (lekker kliederen).

Laat op een bord uitharden in de koelkast en verpak ze vervolgens in papieren vormpjes of folie.

Ook leuk om te lezen:

9 Comments

  1. Wat een heerlijk recept heb je gemaakt! Vorige keer maakte Ellouisa wat van mijn blog en heb ik uiteraard ook even bij haar gekeken: watertanden! Wat staat er veel lekkers op haar blog hé?! Raffaello is echt zoiets waar je zo ontzettend veel mensen blij mee kunt maken ( ik ken er wel een paar… 😉 ) Mooie foto!

  2. Oh, dit vind ik geweldig! Nooit op het idee gekomen dat je die Raffaello bonbons natuurlijk ook zelf kunt maken.

    Lijkt me ook heel leuk als cadeautje voor de gastvrouw/gastheer wanneer je ergens bent uitgenodigd. (Althans, ik zou dat zelf heel erg waarderen als iemand mij zulke lekkere en leuke handgemaakte bonbons cadeau zou doen.)

  3. Ooooh wat heerlijk!
    Ga ik een keer maken.

  4. Ja er stond idd veel lekkers op haar blog. Ben echt fan van de foodblogswap!

  5. Ohhh my! Zeker een van mijn favo bonbons. Dit wil ik zeker een keer maken! Vorige keer mocht ik koken van Ellouisas blog, moeilijk kiezen hoor…

  6. Helemaal mee eens, iets zelfgemaakts krijgen is zo leuk en persoonlijk!

  7. Hoera je kunt weer reageren op mijn blog 🙂

  8. Lijkt me ook wel leuk als ik een keer van jou mag koken. Genoeg lekkers voorbij zien komen!

  9. Wat leuk om te zien en wat n leuke reacties!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge