Home » Rijsttafel café Jakarta

Rijsttafel café Jakarta

Wij hebben nog altijd mooie herinneringen aan onze reis naar Java en Bali in 2019. En die herinneringen kwamen weer even helemaal tot leven tijdens onze rijsttafel bij café Jakarta, in het prachtige gelijknamige hotel in Amsterdam.

Westcord hotel Jakarta

Hotel Jakarta is een uniek, duurzaam hotel aan het IJ, op de plek waar vroeger de schepen vertrokken naar Jakarta. Hotel Jakarta Amsterdam biedt 200 luxe kamers in Indonesische stijl, met prachtig uitzicht op het IJ.

Je kunt ontbijten, lunchen en dineren in Café Jakarta of van een drankje genieten in de skybar Malabar op de 8e en 9e verdieping. Het hotel ligt op 1,2 km van het station Amsterdam Centraal. Op de website kun je door middel van 360 graden foto’s een virtuele tour door het hotel maken!

Café Jakarta

Café Jakarta is het restaurant van het hotel, voor zowel gasten als niet-gasten. Heerlijk gelegen aan het water, in een prachtige, lichte open ruimte. Met desondanks een geweldige akoestiek. Het personeel is vriendelijk en vlot, en de kaart biedt een selectie aan Indonesiche gerechten. Maar hét gerecht om te bestellen is toch wel de rijsttafel Jakarta. Hoef je ook geen keuze te maken. Te bestellen vanaf 2 personen, voor € 40,00 p.p. (en voor € 46,00 als je ook nog een dessert wil eten).

Rijsttafel café Jakarta - soto ayam

Rijsttafel café Jakarta

De rijsttafel Jakarta begint met een voorgerecht van een kommetje soto ayam (kippensoep) en een vegetarische loempia. Lekker! Na net 5 kilometer te hebben gewandeld vanaf het museumplein was ik daar wel aan toe. Daarna komt een groot plateau op tafel met daarin uiteenlopende Indonesische gerechten. Van groente in geurige kokossaus (mijn favoriet) tot rendang daging, en van tonijn tot garnalen. Natuurlijk mogen witte rijst, gado gado en saté niet ontbreken. 

Rijsttafel café Jakarta

Hoewel het ogenschijnlijk allemaal kleine kommetjes lijken, toch bleek de rijsttafel ruim voldoende voor ons drietjes. Al lustten mijn mannen natuurlijk wel een toetje! Dat werd een martabak, een soort flensje gevuld met banaan en geserveerd met kokos sorbet.

café Jakarta

Goedkoop parkeren

Nog een tip voor als je – net als wij – een bezoek aan café Jakarta wilt combineren met een dagje Amsterdam: goedkoop parkeren! Reserveer je tijdig een parkeerplek bij Interparking IJ oever centrum dan betaal je voor een hele dag parkeren maar € 10,00. De parkeergarage ligt op 5 minuten lopen van het centraal station (of neem tram 26 voor één halte) en op ca. 10 minuten lopen van hotel Jakarta. Ga je alleen eten, dan kun je ook parkeren voor € 4,00 per uur in de parkeergarage van het hotel.

Hotel Jakarta Amsterdam
Javakade 766
1019 SH Amsterdam

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*