Home » Kersenbonbons maken
Kersenbonbons maken

Kersenbonbons maken

Van vrienden uit Tiel kreeg ik onlangs prachtige grote kersen. Ik kreeg gelijk zin om daar kersenbonbons mee te maken, die ik onlangs voorbij had zien komen op de blog van Patesserie. Leuk om te doen, lekker om te eten en bijzonder om cadeau te doen in een mooi doosje!

Kersen

Het kersenseizoen in Nederland begint meestal in juni en loopt door tot september. Wanneer je een keer in de Betuwe bent is het ook heel leuk om een keer kersen te gaan plukken in een pluktuin. Wist je dat er meerdere soorten kersen zijn? Zoals de Earlyse, Burlat, Merchant en Kordia? Ze verschillen in stevigheid, sappigheid en zoetheid. 

Mon Cheri

Kersenbonbons

Kersenbonbons (de meest bekende is denk ik wel Mon Cheri van Ferrero) hebben een beetje een oubollig imago. Als kind vond ik het wel spannend om er eentje uit het doosje van mijn vader te pikken. Er zat immers een beetje alcohol in! Voor deze kersenbonbons gebruikte ik een kersenwijn (Aldi) die ik leende van mijn buurvrouw. Niet zo heel sterk qua alcohol maar wel lekker van smaak. Voor een echt goede alcoholsmaak kun je het beste kersenlikeur of kirsch gebruiken.

Chocolade tempereren

Om een mooi glanzend laagje te krijgen is het het beste om de chocolade te temperen. Een ingewikkeld proces om uit te leggen, maar grofweg koel je de gesmolten chocolade terug. Ik doe dit meestal door 2/3 van de chocolade au-bain-marie of in de magnetron te smelten en er dan de resterende chocolade doorheen te roeren totdat ook deze gesmolten is. De smaak van het bonbons maken te pakken? Maak dan ook eens deze Raffaello bonbons!

Kersenbonbons maken

Kersenbonbons maken

Wat heb je nodig (25 bonbons):

Ingrediënten

Extra nodig: cocktailprikker, bakpapier

Prik met een cocktailprikker een paar gaatjes onderin de kersen. Doe ze in een schaaltje en overgiet met de kersenlikeur. Laat zo een paar uur staan. 

Haal ze uit de likeur en maak droog met wat keukenpapier. Smelt 2/3 van de chocolade au-bain-marie en roer er daarna de overige chocolade door totdat deze gesmolten is. Doe de chocolade hagelslag in een bakje. Leg een stuk bakpapier neer. Doop de kersen voorzichtig aan het steeltje één voor één in de gesmolten chocolade (half zoals ik heb gedaan of helemaal), laat een beetje uitdruipen en doop vervolgens in de hagelslag. Zet ze op het bakpapier en laat drogen.

Bewaar het recept voor kersenbonbons op Pinterest:

Kersenbonbons maken

Foto Mon Cheri – Vincenzo De Bernardo / Shutterstock.com
Summary
recipe image
Recipe Name
Kersenbonbons maken
Author Name
Published On

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*