Blue velvet cake

Blauw is mijn lievelingskleur! Nu zie je qua voeding niet zo heel veel blauws voorbijkomen. Blauwe bessen. Blue Curacao. Blauwe M&M’s. Dat was het wel zo’n beetje. Of het moet uit dat gekke Amerika komen, zoals deze prachtige blue velvet cake.

Blue velvet cake

Blue velvet cake

Red velvet cake, daar had ik weleens van gehoord. En heb ik ook weleens gegeten (van HEMA, best lekker!). Nog nooit zelf gemaakt overigens. Maar toen ik op USgroceries deze bakmix voor blue velvet cake tegenkwam wist ik niet hoe snel ik dit in mijn mandje moest gooien. Die blauwe kleur, wat mooi!!

duncan_hines_blue_velvet_cake_mix_1

Mierzoet

Deze taart is eenvoudig te maken en is net zo mierzoet als hij er uit ziet. Het glazuur springt bijna van je tanden. Maar de cake is fluweelzacht en heerlijk én je hebt in korte tijd en met weinig moeite een mooi spektakelstuk op tafel staan. En je kunt helemaal los gaan met de decoratie, van (eetbare) bloemen tot snoepgoed.

Blue velvet cake

Cups, spoons en fahrenheit?

Omdat de bakmixen van USgroceries Amerikaans zijn (duh!) wordt op de verpakking gesproken over cups, spoons en fahrenheit. Geen probleem, gebruik gewoon mijn handige omrekentabel!

Blue velvet cake

Blue velvet cake

Wat heb je nodig:

  • Duncan Hines Blue Velvet cake mix
  • 115 gram boter
  • 3 eieren (L)
  • 160 ml. water
  • 1 (of liever 2) potten Pillsbury Frosting Classic White

M&M’s
Meringue staafjes (of andere decoratie naar wens)

Springvorm van 22 cm doorsnede

Vet de springvorm in. Verwarm de over voor op 165 graden. Smelt de boter in een steelpannetje op een heel laag. Doe de cakemix, het water, de eieren en de boter in een kom en mix op lage snelheid totdat alles gemengd is. Mix nu twee minuten op hoge snelheid tot een luchtig geheel.

Giet in de springvorm. Bak de cake in ca. 45 minuten gaar. Check even met een satéprikker of de binnenkant gaar is. Laat ca. 15 minuten afkoelen op een rooster en verwijder dan de vorm. Laat nu volledig afkoelen.

Snijd de taart doormidden met een scherp mes. Snijd nog een dun randje van de onderste helft af en verkruimel dit (decoratie!). Smeer de onderste helft in met ca.de helft van de frosting en leg de bovenste helft er boven op. Ik had maar één pot met frosting. Heb je er twee dan kun je een dikkere laag tussen de twee cakehelften smeren. Smeer nu de rest van de frosting uit over de bovenkant met een spatel. Heb je twee potten, smeer dan ook de zijkant in.

Decoreer de taart met de cakekruimels, meringue staafjes en M&M’s of iedere andere decoratie je leuk lijkt.

Dit artikel is tot stand gekomen ism USgroceries. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Blue velvet cake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 10 Review(s)

One Comment

  1. Oh my… Deze lijkt me zalig.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*