Home » Blue velvet cake

Blue velvet cake

Blauw is mijn lievelingskleur! Nu zie je qua voeding niet zo heel veel blauws voorbijkomen. Blauwe bessen. Blue Curacao. Blauwe M&M’s. Dat was het wel zo’n beetje. Of het moet uit dat gekke Amerika komen, zoals deze prachtige blue velvet cake.

Blue velvet cake

Blue velvet cake

Red velvet cake, dat kennen we inmiddels wel. Maar blue velvet, daar had ik dan weer nooit van gehoord. Die blauwe kleur, wat mooi!! Ik maakte eerder een kleurrijk overzicht met mermaid, unicorn en rainbow food op mijn blog.

duncan_hines_blue_velvet_cake_mix_1

De taart op de foto is met een kant-en-klare mix eenvoudig te maken en is net zo mierzoet als hij er uit ziet. Het glazuur springt bijna van je tanden. Maar de cake is fluweelzacht en heerlijk én je hebt in korte tijd en met weinig moeite een mooi spektakelstuk op tafel staan. En je kunt helemaal los gaan met de decoratie, van (eetbare) bloemen tot snoepgoed. Ik kocht de blue velvet cakemix van Duncan Hines, maar die is inmiddels niet meer te koop. Wel vond ik een blue velvet mix op de site van Xenos.

Blue velvet cake

Cups, spoons en fahrenheit?

Omdat  op bakmixen uit Amerika op de verpakking wordt gesproken over cups, spoons en fahrenheit heb ik een handige omrekentabel gemaakt.

Blue velvet cake

Blue velvet cake

Wat heb je nodig:

  • Blue Velvet cake mix
  • boter, eieren, water (zie verpakking)
  • Frosting/botercreme

M&M’s
Meringue staafjes (of andere decoratie naar wens)

Springvorm van 22 cm doorsnede

Vet de springvorm in. Verwarm de over voor op 165 graden. Smelt de boter in een steelpannetje op een heel laag. Doe de cakemix, het water, de eieren en de boter in een kom en mix op lage snelheid totdat alles gemengd is. Mix nu twee minuten op hoge snelheid tot een luchtig geheel.

Giet in de springvorm. Bak de cake in ca. 45 minuten gaar. Check even met een satéprikker of de binnenkant gaar is. Laat ca. 15 minuten afkoelen op een rooster en verwijder dan de vorm. Laat nu volledig afkoelen.

Snijd de taart doormidden met een scherp mes. Snijd nog een dun randje van de onderste helft af en verkruimel dit (decoratie!). Smeer de onderste helft in met ca.de helft van de frosting en leg de bovenste helft er boven op. Ik had maar één pot met frosting. Heb je er twee dan kun je een dikkere laag tussen de twee cakehelften smeren. Smeer nu de rest van de frosting uit over de bovenkant met een spatel. Heb je twee potten, smeer dan ook de zijkant in.

Decoreer de taart met de cakekruimels, meringue staafjes en M&M’s of iedere andere decoratie je leuk lijkt.

Summary
recipe image
Recipe Name
Blue velvet cake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 11 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Oh my… Deze lijkt me zalig.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*