Home » Pistache meringue
Pistache meringue

Pistache meringue

Meringue bak ik graag en regelmatig. Het blijft toch wonderlijk om te zien hoe je van eiwit en suiker zulke lekkere snoepjes kunt maken. Ik varieerde dit keer met een topping van pistache noten. Deze pistache meringue doen het ook leuk als cadeautje wanneer je bij iemand op visite gaat!Pistache meringue

Pistache

Ongebrande gepelde pistachenoten zijn best duur, maar hebben ontzettend veel smaak. En die prachtige groene kleur doet het goed in gerechten. Of zoals op deze meringue. Ik kleurde de meringue zelf ook iets lichtgroen, maar dat komt niet goed terug op de foto.

roze meringue lollies

Meringue

Je vindt op mijn blog nog een heleboel meringue recepten terug. Met rozenblaadjes bijvoorbeeld, of mokka meringue nestjes. Of wat dacht je van deze leuke meringue lollies?

Pistache meringue

Pistache meringue

Als frissere tegenhanger van room in pastasauzen, een lekkere klodder in de soep, of als basis voor allerlei plaattaarten.

Pistache meringue

Heerlijke schuimpjes van eiwit bestrooid met grof gehakte pistache noten. Een lekkere zoete traktatie!
Afdrukken Pin
Gang: Snoep
Keuken: Westers
Trefwoord: oven, zoet
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Porties: 40 stuks

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maizena
  • groene voedselkleurstof optioneel
  • 25 gram pistachenoten ongepeld, ongebrand

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Klop de eiwitten met de kristalsuiker stijf. Het eiwit moet stijf en glanzend zijn en lange stevige pieken hebben. Meng er vervolgens de maizena en de poedersuiker door. Kleur desgewenst lichtgroen met een paar druppels groene voedselkleurstof.
  • Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit toefjes op de bakplaat. Hak de pistachenoten grof en strooi die over de meringuetoefjes.
  • Laat in de oven in ca. 2 uur drogen. Schakel de oven uit en laat afkoelen in de oven.

Notities

Tip 1: eieren scheiden doe je zo!
Tip 2: wat je moet doen met die vier dooiers die je nu over hebt?
Tip 3: je kunt ook kant-en-klare eiwitten in een flesje kopen in de supermarkt
Tip 4: maak voor het beste eiwitschuim je kom en mixers goed schoon en vetvrij met wat heet water en afwasmiddel of citroen.
Delen op Facebook

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pistache meringue
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*