Italiaanse keuken

Review Philips pastamachine en 1e Youtube video!

Ik heb altijd geroepen dat ik echt geen Youtube video’s zou gaan maken voor mijn blog. Niets zo veranderlijk als de mens, want vandaag presenteer ik jullie met trots mijn allereerste Youtube video op mijn eigen My happy kitchen & lifestyle Youtube kanaal! Ik ben zo enthousiast over de Philips pastamachine […]

orechietti pasta met makreel en rucola

Orecchiette pasta met makreel en rucola

Onlangs kreeg ik een heuse foodybox toegestuurd met de nieuwste producten van diverse producenten. Ik liep meteen over van de inspiratie en ‘viste’ voor het avondeten direct de gerookte makreel en de orecchiette pasta van Grand’Italia uit de box. Wat we aten? Een heerlijke orecchiette pasta met makreel en rucola! […]

Wild zwijn ragout met gnocchi

Wild zwijn ragout met gnocchi

In deze ‘wildweek’ kan een wild recept natuurlijk niet ontbreken. In mijn nieuwe Tefal hapjespan maakte ik een heerlijk wild zwijn ragout die ik serveerde met Italiaanse gnocchi met salieboter.   Dit gerecht, in Italië ook wel ragù di cinghiale genoemd, kwam regelmatig op tafel in de periode dat ik […]

tagliatelle-al-fegato

Tagliatelle al fegato

Ik heb voor deze blogpost bewust gekozen voor de Italiaanse naam van deze heerlijke pasta, tagliatelle al fegato. Want een kop als ‘tagliatelle met kippenlevertjes’ schrikt – ben ik bang – al snel een hoop lezers af. En dat terwijl het zo ontzettend lekker is! Gewoon een keer proberen dus. […]

Pasta pesto peperoni e noce

Ik beveel niet vaak een product uit een pakje of zakje aan. Of in dit geval uit een potje. Maar hé, gemak dient de mens, en sommige producten zijn gewoon heel erg lekker. Daarom is mijn slogan ook ‘zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes’. En beveel ik dit keer van […]

suppli al telefono (risotto-ballen)

Suppli al telefono (risotto-ballen)

In juli heb ik door vakantie een keertje overgeslagen, maar deze maand kon ik gelukkig weer meedoen met de foodblogswap. Ik kreeg dit keer Anja’s foodblog toegewezen. Na een chronische ziekte en operatie kon Anja eindelijk weer genieten van eten en besloot daarop de uitdaging aan te gaan om gedurende 365 dagen […]

spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole is wat mij betreft het perfecte voorbeeld van hoe je met een eenvoudig gerecht door het gebruik van de beste ingrediënten een culinair hoogstandje op tafel kunt zetten. Spaghetti alle vongole is denk ik wel mijn favoriete Italiaanse pastagerecht. Er zijn voor dit gerecht twee bereidingswijzen te onderscheiden […]

lasagne met kastanjechampignons en parmaham

Lasagne met kastanjechampignons en Parmaham

Mijn lasagna di casa mia is niet alleen het meest populaire gerecht van mijn blog, ook thuis wordt deze Italiaanse ovenschotel nog vaak gegeten, al dan niet op verzoek van de gasten. Om ook eens wat anders te proberen ben ik op zoek gegaan naar een lekkere alternatief. Dat is deze […]

spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Een echte Italiaanse klassieker – de spaghetti aglio e olio – een gerecht dat gek genoeg nog niet op mijn blog terug te vinden was. Komt denk ik doordat ik het zelf niet echt als ‘recept’ beschouw, wat het natuurlijk wel gewoon is. In mijn ‘arme’ studententijd at ik dit […]

tagliatelle met rucola en knoflookgarnalen

Tagliatelle met rucola en knoflookgarnalen

Op doordeweekse werkdagen zet ik – iets te vaak dan mijn gezin lief is – graag pasta op tafel. Het is makkelijk, snel klaar en ontzettend veelzijdig. Deze tagliatelle met rucola en knoflookgarnalen bijvoorbeeld, heb je in 10 minuten op tafel staan. Okay, ik gebruik dan wel verse tagliatelle (circa […]