Home » Italiaanse keuken » Pagina 3

Italiaanse keuken

Pasta met gegrilde paprika en burrata

Pasta met gegrilde paprika en burrata

Paprika is echt mijn lievelingsgroente. Lekker, veelzijdig en gezond. Het lekkerste vind ik gegrilde paprika uit de oven, omdat de paprika dan zo lekker zacht wordt. En natuurlijk geven ze met hun vrolijke geel, groen, oranje en rood veel kleur aan je gerecht. Zoals in deze pasta met gegrilde paprika […]

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Dit recept is er eentje in de categorie ‘kleine moeite, groot plezier’. Want deze vitello tonnato – een Italiaanse klassieker – staat binnen 10 minuten op tafel en is ontzettend lekker. Het ideale voorgerecht voor jouw (kerst)diner! Perfecte combi van vlees en vis Gebraden kalfsfricandeau met tonijnsaus, that’s it. Maar […]

Alles over pasta

Tutte paste – Alles over pasta!

Als je mij zou vragen wat ik het allerliefste eet, dan is het pasta! Een bord pasta gaat er altijd in, zowel voor lunch, snack als avondeten. Met vlees, met vis, vegetarisch, pasta is een veelzijdige basis voor de lekkerste gerechten. Er zijn veel soorten pasta en allemaal hebben ze […]

Pasta cavolo nero en venkelworst

Pasta cavolo nero en venkelworst

Eén van de favoriete pasta gerechten hier in huize happy kitchen is pasta cavolo nero en venkelworst. Een makkelijk en snel gerecht, bomvol heerlijke smaken. Staat in 15 minuten op tafel en is een super lekkere, winterse pasta maaltijd. Venkelworst Het liefste gebruik ik de verse venkelworst van Brandt & Levie. […]

canederli met beurre noisette

Canederli met beurre noisette

Waar ik in Oostenrijk enorm kan genieten van knödel met pfifferlingen (cantharellen), zo geniet ik in Zuid-Tirol in Italië van canederli. Canederli zijn feitelijk hetzelfde als knödels, alleen worden ze daar vaak geserveerd met bruine boter en geraspte Parmezaanse kaas. Waanzinnig lekker! Zo maak je zelf deze canederli met beurre […]

linguine met pesto van zeekraal

Linguine met pesto van zeekraal en coquilles

Een simpel maar oh zo smaakvol en bijzonder gerecht, deze linguine met pesto van zeekraal. Serveer met gebakken coquilles en waan je op vakantie aan de Italiaanse Riviera! Portofino Zie je jezelf al zitten? Op een zonnig terras in de haven van Portofino? Een koel glas pinot grigio, de geur […]

Risotto met scampi

Risotto met scampi, gele tomaat en munt

In mei was ik ‘digitaal’ aanwezig bij de masterclass ‘risotto’ van niemand minder dan sterrenchef Carlo Cracco. En ik kreeg ook nog eens dé originele ingrediënten thuisgestuurd door de Italiaanse kamer van koophandel. Want alleen authentieke producten zorgen voor de lekkerste gerechten! Zoals deze risotto met scampi, gele tomaat en […]

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Afgelopen maand mocht ik van darter Dirk van Duijvenbode een leuk pakketje aubergines ontvangen. De aubergines waren diezelfde ochtend nog geplukt, om de hoek bij mij in het Westland. Ik maakte er deze heerlijke klassieker mee, melanzane alla parmigiana. Auberginius Darter Dirk van Duijvenbode heeft de bijnaam Aubergenius gekregen nadat […]

snelle pasta met gamba's

Snelle pasta met gamba’s

Dit is mijn to go pasta wanneer ik snel klaar wil zijn maar toch extreem lekker wil eten! Deze snelle pasta met gamba’s is klaar binnen 10 minuten en je eet je vingers erbij op. Gamba’s Gamba’s zijn eigenlijk geen garnaalsoort, maar een verzamelnaam voor verschillende tropische reuzezeewatergarnalen. De meest […]