Home » Orzo met oesterzwammen en citroenricotta
orzo met oesterzwammen en citroenricotta

Orzo met oesterzwammen en citroenricotta

Ik heb al een poosje een soort orzo verslaving. Nou ben ik sowieso fan van pasta, en orzo is zo snel en lekker makkelijk te maken, dat ik het regelmatig als lunch eet. Ik eet namelijk het liefste gewoon twee keer per dag warm! Deze orzo met oesterzwammen en citroenricotta is verslavend lekker!

Orzotto met garnalen

Orzotto

Eigenlijk zou je dit gerecht orzotto kunnen en noemen – een samenvoeging van risotto en orzo. Je maakt het op vrijwel dezelfde wijze klaar, alleen is het gerecht in 10 minuten klaar! Ik heb al diverse orzotto recepten op mijn blog staan, orzotto met garnalen bijvoorbeeld, of orzotto met tomaat

zelf ricotta maken

Ricotta

Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf ricotta te maken? Sowieso een keer leuk om te doen. Ricotta gebruik je als kaas maar is het feitelijk niet. Het wordt gemaakt van het restproduct van de kaasmakerij: de wei. In het recept om zelf ricotta te maken gebruik ik volle melk en citroen, that’s it! Ricotta smaakt super romig, toch is het een vrij mager product.  Je kunt het zowel zoet verwerken (in cannoli bijvoorbeeld) als hartig. 

orzo met oesterzwammen en citroenricotta

Orzo met oesterzwammen en citroenricotta

orzo met oesterzwammen en citroenricotta

Orzo met oesterzwammen en citroenricotta

Een heerlijk hartig gerecht met een frisse touch!
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 1 persoon

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 100 gram orzo
  • 1 ui
  • 150 gram oesterzwammen
  • 3 eetlepels ricotta
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
  • scheutje olijfolie
  • klontje roomboter

Aan de slag!

  • Snipper de ui. Bak de ui glazig in een scheutje olijfolie. Voeg de orzo toe en bak kort mee. Voeg nu 125 ml water toe, breng aan de kook en kook in 8 minuten gaar. Af en toe roeren.
  • Scheur de oesterzwammen in stukjes en bak deze gaar in een klontje roomboter in de koekenpan. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rasp de schil van de halve citroen. Roer de ricotta los met de citroenrasp en de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de helft van de citroenricotta en de oesterzwammen door de orzo.
  • Serveer met de resterende citroenricotta.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*