Deze gnocchi met boter en salie staat in een handomdraai op tafel en is echt het ultieme comfort food! De spekjes zijn optioneel, het gerecht is ook lekker zonder.
Eenpersoonsmaaltijd
Op verzoek van single vrienden heb ik een serie in het leven geroepen: eenpersoonsmaaltijden. Want ook als je alleen bent mag je lekker eten en voor jezelf koken! Eerder in deze serie verschenen:
Orzotto met tomaat
Plaattaartje met pompoen
Lasagne met paddenstoelen
Orzotto met garnalen
Cobb salade
Gnocchi
Gnocchi zijn Italiaanse ‘kussentjes’ gemaakt van aardappel. Bij AH verkopen ze handige verpakkingen van 2 x 200 gram verse gnocchi. Ideaal voor als je alleen voor jezelf kookt. Ik zal binnenkort ook een lekker recept met gnocchi en paddenstoelen delen. Tip om snel de gnocchi te koken: breng het water aan de kook in de waterkoker en giet daarna over in een pan op het vuur! Serveer er een lekkere tomatensalade bij.
Gnocchi met boter en salie
Gnocchi met boter en salie
Ingrediënten
- 200 gram verse gnocchi
- 25 gram roomboter
- 50 gram gerookte spekblokjes
- 1 handje verse salieblaadjes
- 40 gram Parmezaanse kaas vers geraspt
Aan de slag!
- Kook de gnocchi 2 minuten in kokend water met wat zout en giet af.
- Bak intussen de spekjes uit en zet even apart.
- Smelt de roomboter in de koekenpan en voeg de salieblaadjes en de gnocchi toe. Laat op een laag vuur 5 minuten sudderen.
- Voeg de spekjes toe en wat vers gemalen zwarte peper en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
vanwege voedsel allergien, zoek ik al tijden, recepten zonder knoflook, tomaat paprika, olijfolie en nog een paar. Kan het niet vinden en moet iedere keer improviseren. Zijn er recepten voor mensen met een dergelijke allergie?
Misschien handig om in google te zoeken op ‘recepten zonder tomaat en paprika’? Dan krijg je al een heleboel resultaten. Knoflook kun je eenvoudig weglaten uit recepten, olijfolie kun je vervangen door een ander soort olie. Succes!