Home » Waarom je altijd een autoverzekering moet afsluiten
Autoverzekering afsluiten

Waarom je altijd een autoverzekering moet afsluiten

Naar het schijnt is het een typisch Nederlands fenomeen om zoveel mogelijk voor van alles en nog wat verzekerd te zijn. Van je auto tot je fiets en van je telefoon tot je uitvaart. Nou geloof ik best dat daar een kern van waarheid in zit. Ik adviseer echter altijd een goede autoverzekering af te sluiten!

Waarom je auto verzekeren?

Eigenlijk is de stelregel dat je alleen dat moet verzekeren wat je zelf financieel niet kunt dragen wanneer er iets gebeurt. Een telefoonverzekering bijvoorbeeld is een overbodige luxe. Het kost relatief veel geld en de meeste mensen kunnen zich heus wel een nieuwe telefoon veroorloven. Een brand daarentegen die je huis in de as legt, brengt dusdanig hoge kosten met zich mee dat het verstandig is als je daar wel voor verzekerd bent.

Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering afsluiten is in Nederland verplicht. Dat geldt echter alleen voor de WA- verzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en dekt in de meeste gevallen de schade wanneer je met jouw motorrijtuig (de plicht geldt namelijk ook voor een motor, scooter, brommer of snorfiets) schade veroorzaakt. Daarnaast kun je je ook nog beperkt casco of Allrisk verzekeren.

Keuze tussen beperkt casco en Allrisk

Is je auto jonger dan 6 jaar, dan is het verstandig om te kiezen voor een Allriskverzekering. Je bent dan onder meer verzekerd bij schade na een aanrijding, maar ook schade door vandalisme, natuuroverlast (storm, hagel), inbraak en diefstal en ruitschade.

Is je auto ouder dan zes jaar dan kun je overwegen te kiezen voor beperkt casco. Je bent dan voor de meeste dingen verzekerd, behalve bij schade na een aanrijding.

Autoverzekering afsluiten

Persoonlijke ervaring met autoschade

Ik rijd zelf geen auto maar mijn man en ik hebben door de jaren heen (we zijn al 31 jaar samen!) de nodige auto’s en schade gehad. En dan was ik altijd blij dat we allrisk verzekerd waren. Zo is er eens een keer een boom op onze auto gevallen tijdens een storm en werd tijdens onze laatste vakantie een ruit ingeslagen om bagage uit de auto te stelen. Vooral in het buitenland ben je dan blij dat je de verzekering kunt bellen om het één en ander snel en goed geregeld te hebben!

Toen we net een jaar samen waren werd onze auto zelfs gestolen. Gewoon voor de deur van ons huis! En hoewel wij zelf nooit een aanrijding hebben veroorzaakt heeft er meermaals al een andere auto schade aan onze auto veroorzaakt. Never a dull moment ;-). Maar gelukkig wel goed verzekerd!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*