Home » Eenpersoonsmaaltijd plaattaartje met pompoen
Eenpersoonsmaaltijd plaattaartje met pompoen

Eenpersoonsmaaltijd plaattaartje met pompoen

Of ik nu voor mijn gezin moet koken of alleen voor mijzelf: ik maak altijd een warme maaltijd klaar, bij voorkeur ook voor de lunch. Ik heb diverse single vrienden en vriendinnen die aangeven het soms best lastig te vinden om een eenpersoonsmaaltijd te maken. Daarom start ik een nieuwe serie met eenpersoonsmaaltijden. Die bij voorkeur ook nog eens lekker snel te maken zijn, goed betaalbaar, gezond en lekker. In dit tweede deel de eenpersoonsmaaltijd plaattaartje met pompoen.

Eenpersoonsmaaltijd plaattaartje met pompoen

Pompoen

De herfst is hét seizoen voor de pompoen! Wil je niet in je eentje een hele pompoen ‘slachten’, ga dan voor gemakkelijk en koop diepvries pompoen blokjes. Je kunt dan eenvoudig de hoeveelheid die je nodig hebt ontdooien en de rest bewaren in de vriezer voor een volgende keer (pompoensoepje misschien?)

mini plaattaartje met cantharellen

Plaattaartje

Plaattaartjes zijn sowieso ideaal als eenpersoonsmaaltijd te bereiden. Zoals dit mini plaattaartje met paddenstoelen en ricotta. Twee plakjes bladerdeeg zijn over het algemeen voldoende voor een maaltijd voor 1 persoon. Ik heb altijd bladerdeeg in de vriezer liggen, ideaal ook om restjes mee te verwerken. Eerder in deze serie verscheen de eenpersoonsmaaltijd orzotto met tomaat.

Eenpersoonsmaaltijd plaattaartje met pompoen

Eenpersoonsmaaltijd plaattaartje met pompoen

Wat heb je nodig (1 persoon):

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 125 gram pompoenblokjes
  • 3 ‘schijfjes’ geitenkaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • theelepel oregano (gedroogd)
  • paar pecannoten (andere noten kan ook)
  • (eventueel) klein handje rucola
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Ontdooi de pompoen volgens de aanwijzing op de verpakking (ik deed de halve tijd, de pompoen gaart verder in de oven). Roer de pompoenblokjes om met de olijfolie, oregano en zout en peper naar smaak. Snijd een randje van ca. 0,5 cm rondom in ieder plakje bladerdeeg (niet helemaal doorsnijden, alleen insnijden). Prik gaatjes in het middengedeelte. Verdeel de pompoenblokjes over de plakjes deeg. 

Verkruimel op elk plakje 1,5 schijfje geitenkaas en een paar noten. Bak in de oven in 15 minuten bruin en gaar. Verdeel eventueel nog wat rucola over de plaattaartjes en serveer direct.

Summary
recipe image
Recipe Name
Eenpersoonsmaaltijd plaattaartje met pompoen
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*