Hoofdgerecht

Geschnetzeltes of Kalbfleisch nach Zürichter Art

Geschnetzeltes of kalbsfleisch nach Züricher Art is een gerecht wat ik al meer dan 20 jaar maak en ooit uit een oud ‘Blueband kookschrift’ heb gehaald. Het is een van oorsprong Zwitsers gerecht (de naam zegt het al) en wordt ook wel ‘geschnetzeltes’ genoemd. Kipfilet Het is een soort ragout van […]

Truffelrisotto

Naast ultiem comfortfood is risotto ook nog eens een heerlijk bijgerecht. En mag het wat chiquer, bijvoorbeeld voor een speciaal dinertje of Kerst, serveer dan eens deze truffelrisotto. Een culinaire traktatie! Je kunt de risotto maken met zowel de witte (zomer)truffel als de zwarte wintertruffel. Ik gebruikte hiervoor geweckte truffel […]

De makkelijke doordeweekse maaltijd: Indiase curry

Veel mensen kiezen doordeweeks voor een snelle en makkelijke maaltijd. En in veel gevallen is dat een Italiaans pastagerecht. Maar wist je dat je in bijna net zoveel tijd (20-30 minuten) ook een heerlijke Indiase curry op tafel kunt zetten? En helemaal fijn: de meeste ingrediënten kun je laten thuisbezorgen […]

Oosterse ovenschotel met appel

Ik wist niet goed hoe ik dit gerechtje moest noemen. Oosterse ovenschotel met appel dus. Het is een ovenschotel (√ check), er zitten veel oosterse smaakmakers in (√ check) en opvallend ingrediënt is de appel (√ check). Dus misschien toch wel de beste omschrijving voor deze winterse ovenschotel. Die, net als […]

Rendang eieren (foodblogswap)

Voor de foodblogswap van november mocht ik koken van de blog duizenden1dag.nl. Deze blog van Martine, die al sinds 2010 blogt, staat boordevol lekkere recepten. Ik vind het altijd super leuk om dan door de recepten te struinen en een lijstje te maken van potentiële swap recepten. Maar toen ik […]

chili con carne hudson style

Chili con carne Hudson style

Onlangs at ik bij Hudson Bar & Kitchen zo’n ontzettend lekkere chili con carne. Met crème fraiche, nacho’s, guacamole en wat geraspte kaas. De chili was heerlijk van smaak en precies pittig genoeg. Die wilde ik namaken! Mijn eigen chili con carne Hudson style. Op internet vergeleek ik vele recepten en combineerde […]

Ravioli met vijg, pecan en parmaham

Bij Jumbo kocht ik laatst deze verse ravioli gevuld met geitenkaas en gekarameliseerde ui. Dat klinkt lekker! En ik kreeg ook meteen inspiratie voor wat ik er mee wilde gaan maken. Ravioli met vijg, pecan en parmaham. Herfstsmaken dus! Met zo’n pak verse ravioli uit de supermarkt maak je dit heerlijke […]

Singapore Food Fair + recept rendang curry chicken!

Afgelopen zaterdag vond in de Kookfabriek in Amsterdam de Singapore Food Fair 2015 plaats. Samen met een aantal prijswinnaars van mijn blog én met collega-blogger Eef van Eefkooktzo volgde ik daar een culinaire Masterclass “Reis door Azië”. Singapore Food Fair In de prachtige kookfabriek gingen we aan kookeilanden aan de […]

Herfstbok stoofpannetje

Als de dagen korter en de avonden langer worden lijkt ook onze behoefte aan eten te veranderen. Weg met de salades en bbq-spiesjes, de pannen en potten mogen weer op het fornuis om lekkere stoofschotels, sudderlapjes, soepen en ovenschotels te maken. Comfort food! Bij de herfst horen typische smaken als […]

Quiche lorraine

Hoewel het er nu niet erg op lijkt (en je zelfs het idee hebt dat het er ook niet meer van gaat komen…) toch hebben september en oktober nog best wat mooie dagen in verschiet.  Van die dagen waarop het heerlijk is om even snel een fles wijn of limonade […]