Hoofdgerecht

Singapore Food Fair + recept rendang curry chicken!

Afgelopen zaterdag vond in de Kookfabriek in Amsterdam de Singapore Food Fair 2015 plaats. Samen met een aantal prijswinnaars van mijn blog én met collega-blogger Eef van Eefkooktzo volgde ik daar een culinaire Masterclass “Reis door Azië”. Singapore Food Fair In de prachtige kookfabriek gingen we aan kookeilanden aan de […]

Herfstbok stoofpannetje

Als de dagen korter en de avonden langer worden lijkt ook onze behoefte aan eten te veranderen. Weg met de salades en bbq-spiesjes, de pannen en potten mogen weer op het fornuis om lekkere stoofschotels, sudderlapjes, soepen en ovenschotels te maken. Comfort food! Bij de herfst horen typische smaken als […]

Quiche lorraine

Hoewel het er nu niet erg op lijkt (en je zelfs het idee hebt dat het er ook niet meer van gaat komen…) toch hebben september en oktober nog best wat mooie dagen in verschiet.  Van die dagen waarop het heerlijk is om even snel een fles wijn of limonade […]

Biefstuk chimichurri spiesjes

Met een beetje geluk kan deze maand misschien de bbq nog wel een keer aan. En anders trek je gewoon de grillpan uit de kast. Want deze biefstuk chimichurri spiesjes smaken gelukkig ook lekker uit de pan! Als ‘milde’ tegenstander van pakjes en zakjes ben ik lange tijd stiekem fan […]

Ikea foodchallenge: Indiase curry met kipballetjes

Misschien had je het al gezien op Facebook of Instagram: samen met een aantal andere ‘insiders’ en Uit Pauline’s keuken doe ik mee aan de Ikea Foodchallenge. De uitdaging? Een nieuw gerecht bedenken voor het restaurant van Ikea. De prijs? Naast eeuwige roem win je ook nog eens een droomkeuken […]

Smoor djawa

Sinds mijn zelfgemaakte rendang daging heb ik de smaak van Indonesische suddervlees helemaal te pakken. Het is namelijk zo ontzettend lekker!! Ik ben sowieso fan van suddervlees dus het volgende gerecht op mijn ‘to cook’ lijstje moest wel de smoor djawa worden. Van smoor djawa zijn – zoals bij alle […]

Klassiekers: spaghetti Bolognese

Had ik al eens verteld dat ik – ooit, lang geleden – Italiaanse taal en letterkunde heb gestudeerd?  En dat ik vervolgens een aantal jaar in Italië heb gewoond? Wat ik aan deze periode – inmiddels alweer zo’n 25 jaar geleden – vooral heb overgehouden is mijn passie voor pasta. […]

Oostenrijk culinair week: Kaiserschmarrn

De meeste mensen zullen de Oostenrijkse kaiserschmarrn wel kennen van de wintersportvakantie. Kaiserschmarrn is een variant op de Hollandse pannenkoek en wordt traditioneel geserveerd met poedersuiker en appel- of pruimencompote. Het ontstaan van de naam kent veel varianten, waarvan deze de leukste is: een arme boerin serveerde aan de verdwaalde keizer […]

Oostenrijk culinair week: Berner würstl

In de Oostenrijk week kan een worst recept natuurlijk niet ontbreken. Daarom vandaag het (eenvoudige) recept voor Berner würstl. De naam Berner würstl is enigszins misleidend. Ze komen niet zoals je zou denken uit (de hoofdstad van) Zwitserland maar uit Oostenrijk! Ze zijn vernoemd naar de bedenker ervan, de kok […]

Pastasalade Caprese

Deze pastasalade Caprese is gebaseerd op de beroemde Italiaanse insalata Caprese. De salade – vrij vertaald ‘in de stijl van Capri’ – is gebaseerd op de kleuren van de Italiaanse vlag en wordt vaak geserveerd als lunch- of voorgerecht. De basis is altijd tomaat, (buffel)mozzarella en basilicum, overgoten met olijfolie […]