Hoofdgerecht

Foodblogswap: mediterrane quiche

Voor de Foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de website van ikbakerietsvan.com En hoewel ik daar de meest lekkere dingen tegen kwam viel mijn keuze vreemd genoeg direct op een recept….van een andere Foodblogswap! Marcella had van het oorspronkelijke recept (Polpette alla Napoletana) zo’n heerlijk uitziende hartige taart […]

Kipragout

Zelf kipragout maken staat op mijn foodbucketlist van dit kwartaal. Kipragout (uit blik) met rijst at ik in mijn studententijd super vaak. Het was goedkoop, lekker en vullend. Maar daarna heb ik het eigenlijk nooit meer gegeten. Ja af en toe eens in zo’n (vies!) bladerdeegbakje met kerst. Toen ik […]

Rendang daging (met zelfgemaakte boemboe)

Ik heb eindelijk een nieuwe staafmixer gekocht. Mijn oude deed het nog prima maar was heel basic, enkel en alleen de staafmixer dus. En ik wilde er juist zo graag één met een hakmolentje erbij. In Delicious las ik een recept om zelf een boemboe te maken voor Rendang Daging […]

Spaghetti carbonara

Zoveel mensen zoveel manieren om een gerecht klaar te maken. Dit is de manier zoals ik geleerd heb van mijn au-pair familie toen ik in Rome woonde en werkte. En voor mij dus dé authentieke Italiaanse wijze waarop spaghetti carbonara bereid zou moeten worden. Maar er zullen nu ook vast […]

Massaman Curry (Kaeng massaman)

Massaman curry is – samen met de rode cocos curry – mijn favoriete Thaise gerecht. Ik heb lang geprobeerd om mijn curry te evenaren met die van ons favoriete restaurant Rakang Thai in Den Haag. En inmiddels kan ik wel zeggen dat die van mij net zo lekker smaakt, zo mogelijk […]

Flammkuchen ‘easy style’ of ‘all the way’

Eerder schreef ik al enthousiast te zijn over de flammkuchen van Dr. Oetker. Mijn favoriete Duitse ‘pizza’ snel kant-en-klaar vanuit de vriezer. Maar zelf maken is natuurlijk altijd beter, en lekkerder! En dat zelf maken kun je heel gemakkelijk – easy style – doen door gebruik te maken van kant-en-klaar pizzabodemdeeg […]

Indiase lamscurry (Gosht kari)

Ik at deze Indiase lamscurry voor het eerst in…Zuid-Afrika. Door het koloniale verleden heeft dit land een rijke en diverse eetcultuur. Tijdens geen enkele reis heb ik zo gevarieerd (en ontzettend lekker!) gegeten als in Zuid-Afrika. Deze curry smaakt heerlijk en is leuk om te serveren met allerlei bijgerechten in […]

Lasagna di casa mia

Lasagna di casa mia

Ik bedacht me laatst dat mijn ‘signature dish’ nog niet op mijn blog is verschenen: lasagna di casa mia. Mijn lasagna is de grote favoriet onder vrienden en familie. Als mijn ouders komen eten willen ze altijd lasagna. Altijd! En ik maak het graag. De hoeveelheid saus in het recept […]

Puntpaprika’s met gehakt

Deze puntpaprika’s met gehakt heb je in een mum van tijd op tafel staan. Een makkelijk en lekker recept dat ook nog eens mooi oogt. Rode puntpaprika’s smaken lekker zoet. Wanneer je ze even voorkookt blijven ze mooi in vorm en heeft het vruchtvlees een lekkere bite. Het gehakt is […]