Hoofdgerecht

Foodblogswap: open lasagne met zalm en rivierkreeftjes

De tijd vliegt, het is al weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap*. De leukste manier om nieuwe gerechten uit te proberen! Deze maand kreeg ik beproefd.nl toegewezen. In eerste instantie even schrikken. Want koken van de blog van een culinair journalist/sommelier/vinoloog, ga er maar aan staan! Maar al rond kijkend kwam […]

Vadouvan curry met kip

Onlangs maakte ik kennis met de kruiden uit die leuke blikjes van Jonnie Boer. Eén van die kruiden was Vadouvan. Dat kende ik nog niet? Vadouvan is een Franse interpretatie van een Indiase kerrie en afkomstig uit de Puducherry regio waar Franse koloniale invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Daar moest […]

Camembert kaasfondue

Ik ben dol op kaasfondue! Het valt voor mij als kaasliefhebber echt in de categorie comfort food. Warm, troostrijk, hartig en zo ontzettend lekker! Helaas ben ik de enige hier in huis die er zo over denkt dus gebeurt het eigenlijk zelden dat ik kaasfondue klaarmaak. Deze camembert kaasfondue is daarom de […]

Foodblogswap: mediterrane quiche

Voor de Foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de website van ikbakerietsvan.com En hoewel ik daar de meest lekkere dingen tegen kwam viel mijn keuze vreemd genoeg direct op een recept….van een andere Foodblogswap! Marcella had van het oorspronkelijke recept (Polpette alla Napoletana) zo’n heerlijk uitziende hartige taart […]

Kipragout

Zelf kipragout maken staat op mijn foodbucketlist van dit kwartaal. Kipragout (uit blik) met rijst at ik in mijn studententijd super vaak. Het was goedkoop, lekker en vullend. Maar daarna heb ik het eigenlijk nooit meer gegeten. Ja af en toe eens in zo’n (vies!) bladerdeegbakje met kerst. Toen ik […]

Rendang daging (met zelfgemaakte boemboe)

Ik heb eindelijk een nieuwe staafmixer gekocht. Mijn oude deed het nog prima maar was heel basic, enkel en alleen de staafmixer dus. En ik wilde er juist zo graag één met een hakmolentje erbij. In Delicious las ik een recept om zelf een boemboe te maken voor Rendang Daging […]

Spaghetti carbonara

Zoveel mensen zoveel manieren om een gerecht klaar te maken. Dit is de manier zoals ik geleerd heb van mijn au-pair familie toen ik in Rome woonde en werkte. En voor mij dus dé authentieke Italiaanse wijze waarop spaghetti carbonara bereid zou moeten worden. Maar er zullen nu ook vast […]

Massaman Curry (Kaeng massaman)

Massaman curry is – samen met de rode cocos curry – mijn favoriete Thaise gerecht. Ik heb lang geprobeerd om mijn curry te evenaren met die van ons favoriete restaurant Rakang Thai in Den Haag. En inmiddels kan ik wel zeggen dat die van mij net zo lekker smaakt, zo mogelijk […]

Flammkuchen ‘easy style’ of ‘all the way’

Eerder schreef ik al enthousiast te zijn over de flammkuchen van Dr. Oetker. Mijn favoriete Duitse ‘pizza’ snel kant-en-klaar vanuit de vriezer. Maar zelf maken is natuurlijk altijd beter, en lekkerder! En dat zelf maken kun je heel gemakkelijk – easy style – doen door gebruik te maken van kant-en-klaar pizzabodemdeeg […]