Maleisische pulled beef

Maleisische pulled beef

Wanneer ik een drukke werkdag voor de boeg heb, bestel ik graag een maaltijd voor het avondeten. Gezonder dan een pizza of de Chinees, en vooral heel erg lekker eten bestel ik bij Marleen kookt. Helemaal als er gerechten zoals deze Maleisische pulled beef op het menu staan! Wanneer je voor 11.00 uur bestelt, kun je dezelfde avond nog genieten.

Marleen kookt

Op de website van Marleen kookt vindt je het menu voor de komende vijf dagen (Marleen levert alleen doordeweeks). Elke dag vind je in het menu in ieder geval een vlees- of visgerecht, een vegetarisch of vegan gerecht, een kindergerecht en een voor- en nagerecht. De prijzen zijn vriendelijk, met twee personen betaal je € 20,00 euro voor een hoofdgerecht. Pluspunt vind ik de levering in porseleinen schalen, zodat er geen verpakkingsmateriaal wordt verspild. Het eten warm je volgens de instructie op in de oven. De schalen worden bij een volgende bestelling weer retour genomen.

Voor een kindergerecht betaal je € 5,00, een nagerecht heb je soms al voor € 1,25. Maar het belangrijkste pluspunt: alles is vooral heel erg lekker! Marleen kookt bezorgt vooralsnog in Amsterdam, Haarlem (inclusief Heemstede, Bennebroek en Bloemendaal), Utrecht, Den Haag (inclusief Voorburg en Leidschendam) en Leiden. De bestellingen worden bezorgd per elektrische bakfiets!

Maleisische pulled beef

Maleisische pulled beef van Marleen

Een van mijn eerste bestellingen bij Marleen kookt was deze Maleisische pulled beef. Zo ongelofelijk lekker, het is inmiddels een vast nummer in mijn kook repertoire. Want niet alleen kreeg ik op mijn verzoek het recept van Marleen, ik mag het hier ook met jullie delen. Maken, het is zooooo lekker! Lekker voor erbij: zoetzure komkommer!

Wat heb je nodig (4 personen):

Ingrediënten

  • 20 gram geraspte kokos
  • 650 gram sukadelappen, in stukken gesneden
  • 3 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 2 rode pepers fijngesneden2 limoenblad
  • 2 stuks citroengras gekneusd
  • 275 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • 1 eetlepel tamarinde pasta
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • halve theelepel zout
  • Zonnebloemolie
  • (eventueel) koriander

Bak de geraspte kokos in droge koekenpan tot goudbruin, zet even apart.

Braad de sukadelappen met een theelepel zout aan in ruime pan in zonnebloemolie en haal dan uit de pan.

Bak dan in dezelfde pan op matig vuur in wat olie de komijn, gember, kerrie, koriander, kurkuma en rode pepers zodat kruiden gaan geuren. Voeg dan de limoenblad, citroengras, kokosmelk, water, tamarinde pasta, palmsuiker, zout en de geroosterde kokos toe en breng aan de kook.

Voeg dan het vlees toe en zorg dat het onderstaat, voeg anders nog water en/of kokosmelk toe. Laat minimaal 2-3 uur stoven met deksel los erop, totdat het vlees helemaal zacht is en uit elkaar valt. Laat het laatste half uur het deksel er af.

Haal limoenblad en citroengras uit de saus en breng eventueel nog op smaak met wat zout. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Serveer met gekookte witte rijst en (eventueel) fijngehakte koriander.

Bewaar het recept voor Maleisische pulled beef op Pinterest:

Maleisische pulled beef

No spon, just fan!
Summary
Recipe Name
Maleisische pulled beef
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*