Hoofdgerecht

Stamppotje zoete aardappel rucola

Ik schreef al eerder dat ik een beetje een crush heb op de zoete aardappel. Niet omdat het nou zo’n superfood is en veel minder koolhydraten bevat dan een gewone aardappel. Maar gewoon omdat het zo ontzettend lekker smaakt. Het liefst maak ik er puree van, en gecombineerd met mijn […]

Spaghetti cacio e pepe

Cacio e pepe is een Romeinse klassieker en betekent letterlijk ‘kaas en peper’. Het is een eenvoudig gerecht met slechts 3 ingrediënten: spaghetti, peper en pecorino (schapenkaas). Het geheim van een goede cacio en pepe zit ‘m niet zozeer in de ingrediënten maar in de bereiding. Een ingenieus ‘trucje’ van […]

Pastasalade kip pesto

Met dit warme weer is het heerlijk om buiten te eten. En een pastasalade neem je dan makkelijk mee. Stokbroodje erbij, kruidenboter en/of aioli, flesje wijn en je picknick is klaar. Kleed, leuke bordjes, bestek, servetjes en plastic wijnglaasjes (bij Xenos vind je veel leuks voor weinig!). Deze pastasalade is […]

Fussili met salami en rozemarijn

Het komt misschien omdat ik een aantal jaar in Italië heb gewoond, maar ik kan gewoonweg geen genoeg krijgen van pasta. Als het aan mij lag at ik het iedere avond! Je kunt ook zo heerlijk variëren met pasta, het gaat nooit vervelen. En een belangrijk pluspunt: er staat vrijwel […]

My happy kitchen test: Crazy pea + recept voor pasta

Via een bevriende schoolplein-moeder kreeg ik een Crazy Pea cress plantje van Discover Fresh. Ik was hier ontzettend nieuwsgierig naar. Kiemplantjes zijn nog niet zo wijd verspreid in Nederland, eigenlijk alleen de tuinkers is bekend. En dat terwijl er ontzettend veel soorten ‘cressen’ verkrijgbaar zijn en er – vooral in […]

Puree van zoete aardappel met koriander

Ottolenghi doet het, Jamie doet het, en gisteravond deed ik het ook: puree maken van zoete aardappel. Ik gebruikte de zoete aardappel al een poosje in de Massaman curry, maar nog niet eerder in de puree. En vooral het op smaak brengen met koriander, citroensap en crème fraiche maakt dit […]

Temaki sushi

Temaki sushi – ook wel handrolls genoemd – zijn mijn favoriete sushi. Onlangs heb ik een poging gewaagd ze thuis te maken. De eerste keer mislukte, wat de vorm betreft althans. Ze smaakten namelijk fantastisch. Op internet ben ik op zoek gegaan naar tips en trucs en mijn tweede poging […]

Pizza bianca

Tijdens één van onze vakanties aan het meer van Caldonazzo in Italië aten we voor het eerst een zogenaamde pizza bianca (witte pizza). Dat is de verzamelnaam voor pizza’s zonder de traditionele basis van tomatensaus. Deze pizza was de streekspecialiteit, de pizza Valsugana. Deze pizza wordt belegd met Tiroler speck, […]

Kip uit de oven met citroen en salie

Niet alles wat ik in mijn keuken bereidt wordt even enthousiast ontvangen. Qua kipgerechten moet ik het op een of andere manier altijd opboksen tegen de Kentucky Fried Chicken. Een van de favoriete ‘restaurants’ van de heren in huis. Nou vind ik een hotwing op zijn tijd best lekker maar er […]

Supermarktontdekkingen en recept voor Tandoori chicken

Ik doe graag boodschappen. En helemaal in een ‘vreemde’ supermarkt. Lekker snuffelen en zoeken naar artikelen die jouw eigen supermarkt niet heeft. In het buitenland natuurlijk helemaal het uitstapje van de dag. Maar ook dichtbij huis leuk om te doen. Dit weekend was ik bij een hele grote Jumbo. En […]