Snack

Groentechips

In de Food we love box van april zaten Violet queen perupas aardappelen. En aangezien ik dit kwartaal nog de groentechips op mijn food bucketlist had staan leek het me leuk om deze prachtige paarse aardappeltjes hiervoor te gebruiken. Ik kocht ook nog een grote winterwortel en een zoete aardappel. […]

44 miljoen moestuintjes…..dat zijn een heleboel radijsjes (+ receptje tzatziki radijs)

Tijdens de afgelopen actie heeft Albert Heijn maar liefst 44 miljoen (!) moestuintjes weggegeven. Vier-en-veertig miljoen! Dat zijn een heleboel radijsjes, worteltjes, bosaardbeien en basilicumplantjes! Er even vanuit gaande dat die miljoenen tuintjes ook allemaal zijn uitgepakt, bewaterd en bezaaid. En daarna nog meer water hebben gehad. Vervolgens zijn omgepot […]

Snack attack! Geroosterde kikkererwten

Trek in een lekkere en toch gezonde snack? Maak dan eens deze geroosterde kikkererwten. Boordevol ijzer, vitame B en eiwitten. Maar ook gewoon erg lekker! Ik gebruikte dit keer de Baharat kruidenmix van Jonnie Boer. Baharat betekent letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch en is populair in het Midden Oosten. Het […]

Vier de lente met deze cheesecake strawberries!

Hoera, het is lente! Ik ben een echt lente mens, word blij van de eerste zonnestraaltjes, krokussen en narcissen! Weg met de ovenschotels en de stamppotten, erin met de pastasalades en veel vers fruit! In de supermarkt vond ik een doos prachtige grote aardbeien. Ideaal voor dit leuke en simpele recept […]

Foodblogswap: chocolade havermoutrepen met dadels

Op Facebook ben ik lid van een besloten groep ‘Foodbloggers’. Op deze digitale ontmoetingsplek wisselen we tips uit, kun je vragen stellen en hebben we het vooral veel over eten, eten en nog eens eten! Iedere maand wordt er een foodblog swap georganiseerd. Je krijgt dan door welk blog aan jou […]

Voortreffelijke kaaskoekjes!

Bijna weekend! Eén van de aller, aller, allerlekkerste snacks voor bij een glaasje wijn of port zijn deze voortreffelijke kaaskoekjes. Het geheim? Het geheim van voortreffelijke kaaskoekjes zit ‘m in het gebruik van goede ingrediënten. Echte boter dus, een vers geraspte kaas. Met slechts drie ingrediënten (nootje erop is optioneel) […]

Vier keer lekker, snel en makkelijk met avocado

Ben jij ook zo’n fan van avocado? Heerlijk in plakjes op brood met een beetje zout en peper, meer heb je eigenlijk niet nodig. Maar je kunt nog veel meer lekkere gerechtjes maken met een avocado. Snel en makkelijk als ontbijt (met ei!), tussendoortje, voorgerecht of snack. Avocado met ei […]

Caprese cupcakes

Het is eigenlijk vreemd dat ik het graag zoete koekjes, taarten en toetjes maak maar het liefst hartige dingen eet. Ik bak dus taart maar eet liever quiche, ik bak zandkoekjes maar eet liever kaaskoekjes. Bijzonder. Tijd dus voor hartige cupcakes! Op internet vond ik dit recept waarmee je naar […]

Labneh balletjes

Beetje bij beetje leer ik de keuken uit het Midden-Oosten kennen. En die kennismaking bevalt goed! Na dukkah ben ik nu helemaal ‘hooked’ aan labneh balletjes. Deze lekkernij komt het meeste voor in Libanon en Syrië waar het een vast onderdeel is van de mezze (verschillende kleine gerechtjes, meestal als […]

(Zon)ovengedroogde tomaatjes

Op het geweldige blog van Koken met Karin kwam ik dit recept voor ovengedroogde tomaatjes tegen. Bij gebrek aan Italiaanse zon drogen wij onze tomaatjes in de oven. Naar het schijnt doen ze dat zelfs ook zo in Italië. Niks zongedroogd dus. Maakt niet uit, als het maar lekker smaakt! […]