Home » Snack » Pagina 4

Snack

Big Mac rolls

Big Mac rolls

Ik heb dit recept van de blog van EllouisaCooking, die op haar beurt weer geïnspireerd was door iemand anders. Ik ben geen hamburger eter, maar deze Big Mac rolls zijn echt een aanrader! Knapperig versus zompig In plaats van zo’n vreselijk wit broodje, heb je nu een knapperige buitenkant, met […]

Argentijnse empanadas

Argentijnse empanadas met pittig gehakt

Ik at voor het eerst empanadas tijdens een Argentijnse wijnproeverij bij restaurant La Tabla. Een onwijs lekkere warme snack, die je kunt maken met diverse vullingen. Ik maakte dit keer Argentijnse empanadas met een heerlijke vulling van pittig gekruid gehakt met uien en paprika. Empanada Een empanada is gevulde deegwaar die […]

tempura van oesterzwam

Tempura van oesterzwam

Heerlijk bij de borrel, maar ook een lekker bijgerecht bij bijvoorbeeld een curry of rijsttafel, deze tempura van oesterzwam. Tempura Tempura is een bereidingswijze waarbij ingrediënten worden gedoopt in beslag en dan kort gefrituurd. Door het beslag aan te maken met ijskoud water (eventueel met koolzuu) wordt het baksel extra […]

Gevulde eieren 2.0 – met truffel en Aziatische twist!

Een klassieker op iedere verjaardag sinds de jaren 80: gevulde eieren. En nog steeds maak ik ze regelmatig. Want het is en blijft een heerlijke snack. Wel bedacht ik een aantal variaties op de vulling, zeg maar gevulde eieren 2.0! Blije kip witjes Met pasen eten we meestal extra veel […]

Chili cheese nuggets

Chili cheese nuggets en review ‘Kookmutsjes’

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot voor kort nog nooit van de Kookmutsjes had gehoord. Ik leerde ze dit najaar kennen tijdens de Culiperslunch. Wat een onwijs enthousiaste en leuke meiden zijn Najat en Nadia! Ik kreeg hun mooie kookboek opgestuurd en maakte daaruit de pittige kaasballetjes, een perfectie […]

jalapeño poppers

Jalapeño poppers voor bij de borrel!

Ik heb de laatste tijd een serieuze jalapeño verslaving! Het is een heerlijk pepertje, lekker spicy maar niet te! Ik maak er een heerlijke dip met koriander en yoghurt mee of doe ze in mijn favoriete lunchbroodje: philly cheese steak sandwich. Voor bij de borrel maakte ik deze jalapeño poppers! Allerhande […]

gebakken mosselspiesjes

Gebakken mosselspiesjes met ras el hanout

Mosselen eet ik meestal gekookt (zoals deze met roquefort) maar ook gebakken zijn ze erg lekker. Het kost iets meer tijd maar dan heb je wel een heerlijk borrelhapje: gebakken mosselspiesjes met ras el hanout! Stoommosselen Omdat je de mosselen eerst moet koken maakte ik handig gebruik van de Mossel […]

Romige paddenstoelensoep met Sinterklaas snacks

Pakjesavond vieren we altijd met mijn ouders. En traditioneel beginnen we dan ’s middags met koffie en door mijn vader gebakken gevuld speculaas. En na wat cadeautjes uitpakken en gedichten voorlezen komt de soep op tafel met allerlei lekkers erbij. Dit jaar ga ik voor romige paddenstoelensoep met Sinterklaas snacks! […]

Tapas maaltijd voor de perfecte zomeravond

Ons balkon is in de zomer een heerlijk verlengstuk van de woonkamer. En buiten eten smaakt sowieso altijd lekkerder op één of andere manier. Voor de echt warme dagen in augustus, wanneer ik echt geen zin heb om lang in de keuken te staan, kiezen we regelmatig voor een tapas […]

halloumi frietjes met rozenharissa dip

Halloumi frietjes met rozenharissa dip

Ik at voor het eerst halloumi tijdens mijn culinaire reis naar Cyprus. En voor het eerst halloumi frietjes bij het hippe Club Vers in Den Haag. Die moest ik een keer namaken! Het is een makkelijk recept, en super smaakvol met de rozenharissa dip! Halloumi Halloumi is een Cypriotische geitenkaas. Door […]