Home » Pimientos de padron
Pimientos de padron

Pimientos de padron

Pimientos de padron, een heerlijk Spaanse tapas gerechtje, deze kleine groene geblakerde pepertjes. De pepers zijn niet heet, eerder mild en zoet. Ik ben er dol op! Ik geef je het eenvoudige recept.

gambas al ajillo

Spaanse tapas

Serveer de pimientos de padron samen met andere lekkere tapas als gambas al ajillo, brood met aioli, manchego en Serrano ham. Een glas tinto de verano erbij en je zomeravond kan niet meer stuk!

Pimientos de padron

Zeezoutvlokken of fleur de sel

Je kunt gewoon zout gebruiken om de pimientos mee te bestrooien, maar veel lekkerder is het om fleur de sel te gebruiken. Deze zoutschilfers hebben een delicate en knapperige structuur en maken je gerecht echt af!

Pimientos de padron

Pimientos de padon uit de oven of op de bbq

Je kunt de pepertjes ook bereiden op de bbq of in de oven. Doe de pepers in een ovenschaal, verdeel er de olijfolie over en bak ze in een voorverwarmde oven op 175 graden in ca. 15-20 minuten. In de pan is echter makkelijker en sneller!

Pimientos de padron

Pimientos de padron

Pimientos de padron

Een heerlijke Spaanse tapa, deze geblakerde pepertjes!
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Spaans
Trefwoord: Tapas
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 7 minuten
Porties: 1 schaal

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

Aan de slag!

  • Verhit de olijfolie in de wokpan op middelhoog vuur.
  • Doe de pepers erbij en schep regelmatig om totdat ze geblakerd en verschrompeld zijn (ca. 5-7 minuten).
  • Haal uit de pan en bestrooi royaal met zeezoutvlokken.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*