Pimientos de padron, een heerlijk Spaanse tapas gerechtje, deze kleine groene geblakerde pepertjes. De pepers zijn niet heet, eerder mild en zoet. Ik ben er dol op! Ik geef je het eenvoudige recept.
Spaanse tapas
Serveer de pimientos de padron samen met andere lekkere tapas als gambas al ajillo, brood met aioli, manchego en Serrano ham. Een glas tinto de verano erbij en je zomeravond kan niet meer stuk!
Zeezoutvlokken of fleur de sel
Je kunt gewoon zout gebruiken om de pimientos mee te bestrooien, maar veel lekkerder is het om fleur de sel te gebruiken. Deze zoutschilfers hebben een delicate en knapperige structuur en maken je gerecht echt af!
Pimientos de padon uit de oven of op de bbq
Je kunt de pepertjes ook bereiden op de bbq of in de oven. Doe de pepers in een ovenschaal, verdeel er de olijfolie over en bak ze in een voorverwarmde oven op 175 graden in ca. 15-20 minuten. In de pan is echter makkelijker en sneller!
Pimientos de padron
Pimientos de padron
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 200 gram pimientos de padron
- 2 eetlepels olijfolie
- zeezoutvlokken fleur de sel
Aan de slag!
- Verhit de olijfolie in de wokpan op middelhoog vuur.
- Doe de pepers erbij en schep regelmatig om totdat ze geblakerd en verschrompeld zijn (ca. 5-7 minuten).
- Haal uit de pan en bestrooi royaal met zeezoutvlokken.