gyoza maken

Gyoza maken

Ik moet nog wat oefenen met vouwen maar oh wat is gyoza maken toch lekker en helemaal niet moeilijk! Super fijn om altijd een voorraadje in de vriezer te hebben!

gyoza maken

Gyoza

Als ik ergens gyoza op de kaart zie staan bestel ik het bijna altijd. Zoals bij Wagamama bijvoorbeeld. Gyoza zijn Japanse dumplings. Het is de perfecte combi van zowel gestoomd als knapperig en een heerlijke combinatie van smaken. Oosters comfortfood! Om de kunst van het vouwen onder de kneep te krijgen gebruikte ik deze youtube video:

 

Invriezen

Als je toch aan de slag gaat, maak er dan meteen een heleboel. Gyoza’s laten zich prima invriezen en hoe fijn is het om zo’n portie comfortfood op voorraad te hebben. Je kunt ze rechtstreeks uit de vriezer bereiden zoals hierboven beschreven. Laat ze dan alleen een minuutje of twee langer stomen.

Mirin

Mirin is een kookrijstwijn, het zoete zusje van sake. Het heeft een lager percentage alcohol en een hoger percentage suiker dan sake. Ideaal om mee te koken en op voorraad te hebben! Je koopt Mirin bij de toko of in de grote supermarkten. In de toko of Aziatische supermarkt moet je ook zijn voor de gyoza vellen (diepvries)

gyoza maken

Gyoza maken

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • (tenminste) 25 gyoza vellen
  • 100 gram varkensgehakt
  • 100 gram witte kool
  • 1 ui
  • 50 gram bosui
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel mirin (rijstwijn)
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • ½ eetlepel geraspte gember
  • ½ eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel maizena
  • Verse peper
  • Zout
  • Extra sesamolie
  • Bloem

Ontdooi de gyozavellen.

Snij de kool, ui en bosui heel fijn. Ik doe dat altijd met mijn Tefal 5 second chopper, ideaal! Vermeng met het gehakt in een kom en kneed er de sojasaus, suiker, mirin, sesamolie, gember, oestersaus, snufje peper en maizena goed door. Breng eventueel nog extra op smaak met zout.

Neem een gyozavel en leg er met een lepel wat vulling op in het midden van het deeg. Vouw de gyoza dicht

Leg de gevouwen gyoza’s op een met bloem bestoven bakplaat. Je kunt ze nu (deels) invriezen of direct bereiden.

Kook water in de waterkoker. Bestrijk een koekenpan (met deksel) dun met wat sesamolie. Zet op halfhoog vuur. Leg de gyoza’s in de pan en vul met een laagje kokend water. Doe het deksel op de pan en laat ca. 5 minuten stomen (iets langer wanneer je goyza uit de diepvries gebruikt).

Haal vervolgens het deksel van de pan, voeg nog een scheutje sesamolie toe en laat nog 2 minuutjes bakken, zodat de gyoza een krokant korstje krijgt aan de onderkant.

Serveer met een sausje van 1 eetlepel mirin, ½ eetlepel sojasaus en een theelepel sesamolie.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gyoza maken
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. oh het ziet er heerlijk uit, dumplings wil ik ook nog een keer gaan maken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*