Home » Brie brûlée
Brie brûlée

Brie brûlée

De wintermaanden en natuurlijk ook de feestdagen lenen zich bij uitstek voor lekkere borrelhapjes. En mij mag je persoonlijk ’s nachts wakker maken voor deze verrukkelijke brie brûlée!

Brie brûlée

Hartig & zoet

Crème brûlée hoort ook zeker bij mij toetjes top 3 (na chocolademousse en tiramisu!). En de combi hartig en zoet klinkt misschien gek in eerste instantie, maar brie wordt wel vaker gecombineerd met bijvoorbeeld honing. Dit recept is kinderlijk eenvoudig, en je zet toch iets bijzonders op tafel. En hemels lekker!

Camembert uit de oven

Gesmolten kaas

Ik heb – naast sowieso een zwak voor kaas – iets met gesmolten kaas. Tosti’s, kaasfondue, of deze verrukkelijke camembert uit de oven, het zijn allemaal pure comfort food gerechten wat mij betreft!

Brie brûlée

Lekker brood

Serveer bij de brie brûlée lekker brood, zoals ciabatta, Turks brood of foccaccia. Je kunt eventueel ook meerdere schaaltjes maken en iedereen een eigen bakje geven. Op komt het zeker!

My happy life februari 2019

Crème brûlee brander

Een professionele crème brûlée brander is misschien even een investering, maar wel eentje die het waard is. Ik gebruik ‘m voor crème brûlée, maar ook voor het maken van mooie randjes op de meringue, zoals bij deze tartelettes. Ik heb deze brander, maar als je denkt dat je er toch niet veel mee gaan doen dan vind je ook branders onder de 10 euro!

Brie brûlée

Brie brûlée

Brie brûlée

Brie brûlée

Brood dippen in warme gesmolten brie met een krokant suikerlaagje. Hemels!
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Frans
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 12 minuten
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 250 gram roombrie
  • kristalsuiker

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de witte korsten van de brie af (die gebruik je verder niet). Snijd in stukken en klop de brie tot een crème in de mixer.
  • Vul de ramekin met de brie crème en dek af met aluminiumfolie. Zet in de oven voor 10 minuten. Haal uit de oven, bestrooi met een laagje suiker en brandt deze met de brander.
  • Serveer met brood.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*