Home » Kruidenboterkaars
Kruidenboterkaars

Kruidenboterkaars

Wil je weer eens wat anders op je borrelplank deze Kerst? Maak dan eens deze kruidenboterkaars. Lekker brood erbij en dippen maar!

Kruidenboterkaars

Geklaarde boter

Om te zorgen dat de boter niet ‘verbrandt’ moet je geklaarde boter maken. Dat is helemaal niet moeilijk! Geklaarde boter gebruik ik ook altijd voor mijn kippenleverparfait.

Spice Rebels

Spice Rebels

Voor de kruidenboter gebruikte ik de kruidige botermix van Spice Rebels. Fijne kruidenmixen van alleen natuurlijke ingrediënten. In de kruidige botermix zit ui, peterselie, knoflook, peper en zout. Wil je geen mix gebruiken laat dan twee teentjes knoflook en een takje rozemarijn een poosje trekken in de warme boter en verwijder voor je het in een potje giet.

Lont voor de kruidenboterkaars

De lontjes kocht ik online, maar je zou ook stevig katoendraad kunnen gebruiken. Bind de lont of draad aan een satéprikker en leg die boven op het potje waarin je de gesmolten boter doet. Zorg dat de lont in het midden hangt. Voor het potje gebruikte ik de glazen verpakking van een créme brûlée toetje uit de supermarkt. Die bewaar ik altijd, super handig!

Kruidenboterkaars

Kruidenboterkaars

Kruidenboterkaars

Kruidenboterkaars

Dip je brood in de gesmolten kaars: van kruidenboter!
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 stuk

Wat heb je nodig:

  • glazen potje
  • kaarslont of katoendraad
  • saté prikker

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter ongezouten
  • 4 gram kruidige botermix

Aan de slag!

  • Smelt de ongezouten roomboter in een pannetje op een heel laag vuur. De meeste melkbestanddelen zakken nu naar de bodem als een witte substantie. Als alle boter gesmolten is zet je het vuur uit. Schep de melkbestanddelen (het witte schuim) bovenop voorzichtig uit de pan met een lepel of schuimspaan. Schenk vervolgens de geklaarde boter voorzichtig in een kannetje, zonder het witte bezinksel mee te nemen.
  • Roer de kruidige botermix door de hete boter en giet vervolgens in een potje. Hang de lont erin (zie hierboven in de uitleg). Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Voor gebruik dompel je het potje een paar seconden in heet water, je trekt de kaars er dan zo uit. Knip de lont bij en zet de kruidenboterkaars op een bordje.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*