Een gezonde maar toch heerlijke snack? Zoek niet verder, want deze geroosterde bloemkoolroosjes met tahin dip wil je! En heb je een airfryer, dan staat deze heerlijke snack ook nog eens binnen een kwartier op tafel!
Bloemkoolroosjes
Een groot deel van mijn leven heb ik geen bloemkool gegeten. Ik kom nog van de generatie van doorgekoken zachte bloemkool met een papje, bah bah bah! Toen ik in India voor het eerst gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes proefde (de zogenaamde Bombay beignet) was ik dan ook aangenaam verrast!
Tahin dip
Tahin is een pasta gemaakt van geroosterde sesamzaadjes. Het wordt in het midden-oosten veel gegeten, in zowel zoete als hartige gerechten. Het is een onmisbaar ingrediënt van hummus en van de zoete lekkernij halva. Maar je kunt er ook heerlijke dips en dressings mee maken.
Geroosterde bloemkoolroosjes als vegan snack of bijgerecht
Ik eet de bloemkoolroosjes graag als snack. Maar je kunt ook een dubbele portie klaarmaken en de saus over de roosjes verdelen en serveren als bijgerecht. Een ideale vegan optie!
Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin dip
Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin dip
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 theelepel ras-el-hanout kruidenmix
- 2 eetlepels tahin
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel water
- sesamzaadjes optioneel
- granaatappelpitjes optioneel
Aan de slag!
- Verwarm de airfryer 5 minuten voor op 180 graden. Meng de olie met de kruiden in een schaal en doe hier de bloemkoolroosjes bij. Bestrooi met wat zout en roer goed om.
- Bak de bloemkoolroosjes goudbruin in ca 10 minuten. Gebruik je de oven? Leg ze dan op een bakplaat met bakpapier en bak ca. 20 minuten.
- Meng de tahin, citroensap en water en roer goed los. Breng op smaak met zout.
- Serveer de bloemkoolroosjes bestrooid met sesamzaadjes en granaatappelpitjes (optioneel) en de tahin dip.