Home » Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin dip
geroosterde bloemkoolroosjes

Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin dip

Een gezonde maar toch heerlijke snack? Zoek niet verder, want deze geroosterde bloemkoolroosjes met tahin dip wil je! En heb je een airfryer, dan staat deze heerlijke snack ook nog eens binnen een kwartier op tafel!

Bloemkoolroosjes

Een groot deel van mijn leven heb ik geen bloemkool gegeten. Ik kom nog van de generatie van doorgekoken zachte bloemkool met een papje, bah bah bah! Toen ik in India voor het eerst gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes proefde (de zogenaamde Bombay beignet) was ik dan ook aangenaam verrast!

geroosterde bloemkoolroosjes

Tahin dip

Tahin is een pasta gemaakt van geroosterde sesamzaadjes. Het wordt in het midden-oosten veel gegeten, in zowel zoete als hartige gerechten. Het is een onmisbaar ingrediënt van hummus en van de zoete lekkernij halva. Maar je kunt er ook heerlijke dips en dressings mee maken.

Geroosterde bloemkoolroosjes als vegan snack of bijgerecht

Ik eet de bloemkoolroosjes graag als snack. Maar je kunt ook een dubbele portie klaarmaken en de saus over de roosjes verdelen en serveren als bijgerecht. Een ideale vegan optie!

geroosterde bloemkoolroosjes

Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin dip

geroosterde bloemkoolroosjes

Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin dip

Een gezonde en lekkere snack!
Afdrukken Pin
Gang: snack
Keuken: Midden Oosters
Trefwoord: vegan
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

Aan de slag!

  • Verwarm de airfryer 5 minuten voor op 180 graden. Meng de olie met de kruiden in een schaal en doe hier de bloemkoolroosjes bij. Bestrooi met wat zout en roer goed om.
  • Bak de bloemkoolroosjes goudbruin in ca 10 minuten. Gebruik je de oven? Leg ze dan op een bakplaat met bakpapier en bak ca. 20 minuten.
  • Meng de tahin, citroensap en water en roer goed los. Breng op smaak met zout.
  • Serveer de bloemkoolroosjes bestrooid met sesamzaadjes en granaatappelpitjes (optioneel) en de tahin dip.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*