Home » Kaasvlinders
kaasvlinders

Kaasvlinders

Meestal test ik een recept wel een keer of twee, drie voordat deze op de blog verschijnt. In het geval van deze kaasvlinders was dat echt geen straf! Want man oh man, wat zijn dit toch een heerlijke dooreters. Je moet wel een beetje plannen om ze op het juiste moment op tafel te krijgen, maar dan heb je ook wel een ultiem lekkere snack!

kaasvlinders

Variëren met kruiden

Ik voegde aan het kaas-boter mengsel voor deze kaasvlinders kerriepoeder toe. Vooral ook omdat mijn man dat zo lekker vindt. Maar je kunt hierop prima variëren door bijvoorbeeld paprikapoeder of uienpoeder te gebruiken. Net wat je lekker vindt! En uiteraard kun je ook variëren met de soort kaas. Probeer bijvoorbeeld ook eens kaasvlinders te maken met Parmezaanse kaas of Zwitserse gruyère.

Plannen

Nadat je het bladerdeeg hebt voorzien van de vulling en hebt gevouwen, moet deze minstens 2 uur terug de koelkast in. Het lukt je anders niet om mooie dunne vlinders te snijden van de rol. En na het bakken moeten de kaasvlinders ook goed afkoelen op een rooster. Een beetje plannen dus! Maar je kunt de kaasvlinders in een trommel prima een dag of drie bewaren. Al redden ze dat bij mij thuis nooit…..

kaasvlinders

Roomboter op kamertemperatuur

Zorg ook dat je de roomboter op tijd uit de koelkast haalt, die moet echt lekker zacht zijn. Vergeten? Ik zet de boter dan meestal even kort in de magnetron op de laagste stand. Werkt prima! Meer snacks met bladerdeeg zien?

Kaasvlinders

kaasvlinders

Kaasvlinders

Een verslavend lekkere snack!
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
rusttijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 35 minuten
Porties: 30 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 40 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 ei

Aan de slag!

  • Mix de boter met de geraspte kaas en kerriepoeder romig. Breng verder op smaak met peper en zout.
    100 gram geraspte oude kaas, 40 gram roomboter, 1 theelepel kerriepoeder
  • Rol het bladerdeeg uit en smeer de boter uit over de hele oppervlakte van het deeg. Verdeel het deeg in de breedte optisch in tweeën. Verdeel iedere helft optisch weer in drieën (ik meet meestal met een liniaal en maak een kleine inkeping in de rand. Vouw een strook naar binnen toe en vervolgens nog een keer. Je bent nu bij de helft. Doe zo ook de andere kant. Klop het ei los en bestrijk één zijde met het ei. Vouw de andere zijde hieroverheen. Wikkel in het bakpapier en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.
    1 rol koelvers bladerdeeg, 1 ei
  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de rol in dunne vlinders van ca. 0,5 centimeter. Verdeel over de bakplaat. Bak de kaasvlinders in 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
    kaasvlinders
Delen op Facebook

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*