Home » Paashaas eiersalade
Paashaas eiersalade - salade gepresenteerd als bolletje met oren van toast en snorharen van bieslook

Paashaas eiersalade

Niet alleen is zelfgemaakte eiersalade velen malen lekkerder dan uit de winkel, maar op deze manier geserveerd zet je ook nog eens wat leuks neer bij het paasontbijt of de paaslunch of -brunch! Zo maak je deze leuke paashaas eiersalade!

Paashaas eiersalade

Eiersalade

Een ei hoort erbij! En al natuurlijk helemaal met Pasen. Zelf ben ik dol op gepocheerd ei (en dan helemaal in de vorm van eggs benedict!). En van een gevuld eitje op de borrelplank ben ik ook altijd wel fan. Zelf eiersalade maken doe ik regelmatig. Eieren heb ik altijd wel in huis, net als (Zaanse) mayonaise. Het is zo gemaakt voor een smakelijke en voedzame lunch. Voeg meer of minder mayonaise toe naar eigen smaak (ik hou wel van lekker veel mayo). Wil je een wat lichtere versie, vervang dan één of meer eetlepels mayonaise door bijvoorbeeld yogonaise of yoghurt.

geschiedenis van de paashaas

Paashaas

De eerste vermeldingen van een paashaas komen uit het Duitsland van de 14 eeuw. Daar werden volksverhalen verteld over een haas die mooi beschilderde eieren verstopte. Zowel hazen als eieren zijn vruchtbaarheidssymbolen. De paashaas kwam voor het eerst in (Duitse) geschriften voor in 1682 en pas in de 18e eeuw in Nederland, via een uit het Duits vertaald boek. Lees meer over de geschiedenis van de paashaas

Champagne coupes

De mooie lage champagne coupes kocht ik bij Blokker. Deze glazen zijn niet dezelfde (kan ze online niet meer vinden), maar ook heel mooi! Of deze! Maar je kunt ook een gewoon glas of dessertschaaltje gebruiken natuurlijk.

Paashaas eiersalade

Paashaas eiersalade

Paashaas eiersalade

Paashaas eiersalade

Eiersalade geserveerd als paashaas, leuk voor bij het paasontbijt!
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: pasen
Voorbereidingstijd: 7 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Afkoelen: 15 minuten
Totale tijd: 27 minuten
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 10 gram verse bieslook
  • 8 Snack cups ovaal

Aan de slag!

  • Zet de eieren op in koud water en kook ze in 7 minuten hard. Laat schrikken in koud water en volledig afkoelen.
    4 eieren
  • Knip de bieslook fijn, houd 8 stengels achter voor de 'snorharen'. 
    10 gram verse bieslook
  • Pel de eieren, doe ze in een lage kom en prak fijn met een vork. Meng er de mayonaise, mosterd, kerriepoeder en bieslook door. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
    3 eetlepels mayonaise, 1 theelepel mosterd, 1/2 theelepel kerriepoeder
  • Maak met een ijsboltang of twee lepels vier bolletjes van de eiersalade en leg die in glazen. Steek de toastjes als oren in de salade. Knip de bieslooksprietjes doormidden en steek in de bolletjes als snorharen.
    8 Snack cups ovaal
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*