Home » Kleur in de keuken
kleur in de keuken

Kleur in de keuken

Toen ik zo’n 10 jaar geleden eindelijk genoeg geld bij elkaar had gespaard om mijn droomkeuken te kopen, kwam ik tot het besef dat het kiezen ervan geen sinecure is. Van kleur in de keuken tot ‘wat moet waar’. Ik neem je mee in mijn keuzes van toen!

kleur in de keuken

Kleurrijke keukens

Op een of andere manier had ik in mijn hoofd dat een keuken wit moest zijn. Groot was dan ook mijn verbazing hoeveel er feitelijk mogelijk is. Van een groene keuken (olijfgroen is prachtig!) tot opvallend oranje of lichtroze. Daar wordt een mens vrolijk van! Ik heb zelf best een zwak voor pastelkleuren. Maar daar werd mijn man dan weer wat minder blij van…

foodfoto's in de keuken

Verschillende kleuren

Een keuken bestaat uit veel onderdelen, dus je kunt eenvoudig verschillende kleuren in de keukenaanbrengen. Mix en match door bijvoorbeeld te kiezen voor contrast (witte keukenkastjes en een donker aanrechtblad) of door juist te kiezen voor ton sur ton kleuren. Een aantal schakeringen van blauw bijvoorbeeld.

Of houd juist je keuken neutraal maar verf de muur in de keuken in een knalkleur. Ook kun je kiezen voor het gebruik van opvallend kleurrijke tegeltjes.

een nieuwe keuken kiezen

Accessoires

Ik heb uiteindelijk wel gekozen voor een witte keuken. Ben niet zo’n durfal haha. Maar dat gaf me wel weer de kans om te stylen met gekleurde accessoires. Met mijn mintgroene Kitchenaid bijvoorbeeld. Die staat te pronken op mijn aanrecht. Net als een kleurrijke waterkoker en espressomachine.

Aan de muur heb ik gekozen voor een mooie culinaire foto op acryl. Die is immers ook eenvoudig schoon te maken. Door te kiezen voor verschillende accessoires in een bepaalde kleur kun je toch een mooi kleuraccent toevoegen aan een ‘saaie’ witte keuken!

Wat moet waar?

Om te bepalen wat je waar wilt plaatsen moet je je keuken eigenlijk opdelen in een aantal ‘gebieden’:

Het voorbereidingsgebied – denk aan werkruimte maar ook ruimte om spullen op neer te zetten. Ik koos voor een aanrechtblad van maar liefst 5 meter!

Het kook- en bakgebied – dat is natuurlijk je kookplaat, maar bijvoorbeeld ook ruimte in de buurt voor je pannen. En wat je verder nog nodig hebt qua apparatuur, zoals een oven of een combimagnetron.

Spoel- en afvalgebied – je spoelbak(ken), kraan, ruimte om spullen weg te gooien, een vaatwasser. Ik kan niet zonder vaatwasser!

Voorraad en opberg ruimte – ga je voor diepe lades, kastjes, apothekerskasten? Bij dit gebied hoort ook je koelkast en vriezer. Mijn beste keuze? Een no-frost vriezer. Nooit meer ontdooien!

Heb jij veel kleur in de keuken? Laat het weten in de reacties!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*