Home » Inspiratie voor het stylen van de kersttafel

Inspiratie voor het stylen van de kersttafel

Door gastblogger Dieneke van der Waal – We zitten alweer in de donkere dagen voor kerst. Door de Corona crisis lijkt het wel of dit jaar deze dagen eerder beginnen dan andere jaren. Iedereen is bezig met kerst, de tijd dat we heerlijk met kerstmuziek op de achtergrond ons hele huis mogen over-decoreren met de meest leuke kerstversiering. En het wordt steeds meer de trend om de eettafel helemaal in de kerstdecoratie mee te nemen. Zeker nu het er steeds meer naar uit ziet dat we kerst in kleine kring thuis gaan vieren kunnen we lekker los gaan. Ik deel vandaag met jullie een hoop inspiratie voor het stylen van de kersttafel!

Inspiratie voor het stylen van de kersttafel

Inspiratie voor het stylen van de kersttafel

Om jullie wat leuke ideeën en tips te geven heb ik al een paar kersttafels in verschillende stijlen opgedekt. Het tafeldekken begint natuurlijk bij een goede basis….het tafelkleed, iets wat ik bij de kersttafel altijd heel mooi vindt. De kleur van het tafelkleed kan bepalend zijn voor de stijl val de tafel. Ik heb vier verschillende kleuren tafelkleed gekozen met daarbij passende stijlen.

Inspiratie voor het stylen van de kersttafel

Groen: klassieke kersttafel

Als eerste heb ik een groen tafelkleed genomen en daar past wel een klassieke kerststijl bij. Op deze tafel heb ik een tafelloper gemaakt van mooie takken eucalyptus, groene hulst en dennenboomtakken. Het meeste van deze takken vind je eigenlijk gewoon buiten in de tuin of het in park. Dus kijk tijdens een wandeling even rond of je wat leuke takken ziet.

Inspiratie voor het stylen van de kersttafel

Tussen het groen kun je verschillende kandelaren en schattige groene kerstboompjes zetten. Hang in de takken wat kerstballetjes van verschillende maten & kleur dan zie je dat er meteen al iets ontstaat.

Inspiratie voor het stylen van de kersttafel

Als het kan is het natuurlijk het mooiste om bijpassende kleur borden op tafel te zetten. Een kleine versiering of item op de borden staat heel leuk en daar kun je meteen een kerstboodschap of de tafelindeling opzetten.

Wit: romantische kersttafel

Bij een wit tafelkleed past een romantische stijl perfect. Verschillende hoogtes op een tafel staan altijd mooi. Zorg er wel voor dat je je tafelgenoot aan de andere kant van de tafel kunt blijven zien 😉

Ik heb voor het hoogte verschil op de tafel een grote stuk hout/tak gebruikt en deze met kunstbloemen versiert om een romantische sfeer te creëren. Daartussen heb ik kersttakken en eucalyptus gestoken samen met wat kerstversiering.

Witte borden maken dat de tafel niet te ‘druk’ wordt. Op de borden ligt een pluim – deze heb ik ook buiten gevonden – met een klein kerstballetje. Met zo’n versiering op het bord kun je heel leuk spelen.

Je kunt er ook een dennenappel, kaneelstokje of een takje rozemarijn voor gebruiken.

inspiratie voor het stylen van de kersttafel

Zwart: chique kersttafel

Met een zwart tafelkleed krijgt de tafel al snel een chique uitstraling. Zeker in combinatie met gouden bestek en kerstversiering.

Ook met minder versiering kun je zo al heel snel een feestelijke sfeer creëren. Handig: zo heb je meer ruimte op tafel voor de schalen met eten.

Op de borden heb ik van het servetje een kerstboompje gevouwen.

Grijs: stoere Scandinavische kersttafel

Als laatste heb ik voor een grijs tafelkleed in combinatie met veel hout en zilverkleurige versiering gekozen. Hierdoor ontstaat er een meer stoere Scandinavische kerststijl.

Ook hier heb ik op tafel en op de borden met hoogte verschil gewerkt, zoals met deze boomstamschijf. Dit brengt de sfeer tot leven.

Hoop dat ik jullie hiermee een beetje inspiratie heb kunnen geven om in deze minder leuke tijd wel een hele gezellige & sfeervolle kerst te vieren. Ik wens iedereen hele fijne gezellige Kerstdagen en heel goed 2021. Hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar weer snel terug naar een beetje meer normaal!

Bewaar de inspiratie voor het stylen van de kersttafel op Pinterest:

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*