Home » Bijgerecht » Pagina 5

Bijgerecht

gepofte knoflook maken

Gepofte knoflook maken

Wanneer je een hele bol knoflook poft, krijgen de knoflookteentjes en heel andere smaak. Veel zachter dan die van rauwe knoflook. Gepofte knoflook maken doe je eenvoudig in de oven, in aluminiumfolie of een knoflookoven. Gepofte knoflook uit de knoflookoven Hou je net als ik van food gadgets, dan is […]

tempura van oesterzwam

Tempura van oesterzwam

Heerlijk bij de borrel, maar ook een lekker bijgerecht bij bijvoorbeeld een curry of rijsttafel, deze tempura van oesterzwam. Tempura Tempura is een bereidingswijze waarbij ingrediënten worden gedoopt in beslag en dan kort gefrituurd. Door het beslag aan te maken met ijskoud water (eventueel met koolzuu) wordt het baksel extra […]

Gebakken banaan of pisang goreng

Wanneer we Chinees eten halen (en dat is best regelmatig) bestellen we altijd wat lekkere extra’s bij de traditionele babi pangang of nasi goreng. Mini loempiaatjes, kroepoek of gebakken banaan. Ook wel pisang goreng genaamd (pisang = banaan, goreng = gebakken). Maar eigenlijk is dit recept ook heel makkelijk zelf […]

paddenstoelenspread met truffel

Paddenstoelenspread met truffel

Veel mensen die minder of geen vlees meer willen eten, hebben soms moeite met het vinden van vervangend en lekker broodbeleg. Nu eet ik zelf nooit vleeswaren op mijn brood, maar heb altijd oren naar lekkere en hartige alternatieven. Deze paddenstoelenspread met truffel kan ik in ieder geval van harte […]

Thaise geroosterde paprika

Wij zijn thuis dol op de Aziatische keuken, en dan met name de Thaise. We eten dan ook regelmatig curries, noodles of nasi. En natuurlijk met allerlei lekkere bijgerechten, zoals deze heerlijke Thaise geroosterde paprika. Bijgerechten Een tafel vol met allerlei lekkere kleine (bij)gerechten. Daar hou ik van. En daarbij […]

gnocchi alla romana

Gnocchi alla romana

Ik ben fan van gnocchi! Heerlijk Italiaans comfortfood, met gorgonzola uit de oven of eenvoudig met boter en salie. Gnocchi maak je van aardappel (of met pompoen!) maar deze gnocchi alla romana wordt gemaakt van tarwegriesmeel. Tarwegriesmeel Tarwegriesmeel, griesmeel van grof gemalen tarwe, wordt in Nederland ook wel verkocht onder […]